Kaiser Chiefs

Eigenaardig: de cd-recensies op Planet.nl (en vooral die van Miriam Notenboom, het lijkt wel alsof zij gewoon niet van muziek houdt) moet ik eigenlijk omgekeerd lezen. Als de Planet-recensenten een album de grond in boren (wat vaker wel dan niet het geval is), is de kans groot dat ik het een goed album vind. Het was me al eerder opgevallen, maar nu ik de recensie van de Kaiser Chiefs op Planet lees ('Als er buiten het eigen grondgebied volksstammen voor de op de been komen, dan zal het toch meer met de begeleidende mediahype te maken hebben dan met de duurzame betekenis van de liedjes') begin ik er een zekere wetmatigheid in te ontdekken. En het is nog handig ook: albums die de positief worden beoordeeld, hoef ik in ieder geval niet te beluisteren. Dat scheelt.

In ieder geval: de Kaiser Chiefs (de naam is ontleend aan een Zuid-Afrikaans voetbalelftal) is een jong Engels bandje uit Leeds, dat mee surft op de retro-wave-golf, maar daar toch een eigen draai aan weet te geven. Nu eens geen invloeden van The Cure, The Smiths, New Order of Duran Duran; de groep produceert een aanstekelijke potpourri van Madness, The Clash, David Bowie, The Jam en zelfs een flinke scheut Blur - en dan net iets scherper en puntiger gespeeld. Energieke en aanstekelijke rocknummers (zoals 'Everyday I Love You Less And Less') worden op hun debuut 'Employment' afgewisseld met wat rustiger tracks, en juist de variatie maakt het album erg sterk. De teksten van zanger Ricky Wilson behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven; 'I Predict A Riot' gaat bijvoorbeeld over het feit dat de kans groot is dat je na een avondje stappen op de EHBO-post belandt. Verwacht dus geen diepgravende onderwerpen - de Kaiser Chiefs maken lol en dat is duidelijk te horen.

Op hun website kun je wat samples beluisteren en de clip van 'O My God' bekijken. Luister, om eens kennis te maken, naar 'I Predict A Riot'.

peter Zaterdag 16 Juli 2005 at 1:49 pm | | review

twee reacties

je hebt gelijk een waar meester werkje van deze jonge heren

groeten reinier

reinier, (E-mail ) - 23-10-’05 16:29

Now+get+http%3A%2F%2Fwww%2Ephentermine%2Dovernight%2Ecom%2F+Phentermine+http%3A%2F%2Fwww%2Echeap%2Dadipex%2Enet%2F+Adipex+http%3A%2F%2Fwww%2Ephentermine%2Dpharmacy%2Enet%2F+Phentermine+http%3A%2F%2Fwww%2Eadipex%2Dmed%2Ecom%2F+Adipex+and+http%3A%2F%2Fwww%2Ebuy%2Dhoodia%2Dgordonii%2Enet%2F+hoodia+online%2E

Phentermine+side+effects, - 01-12-’05 17:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.