Eric Clapton

Dat de inmiddels 60-jarige Eric Clapton een gelukkig mens is, blijkt al tijdens het doorbladeren van het boekje bij zijn nieuwe album 'Back Home': de foto's laten een glimlachende Eric Clapton, zijn kinderen en zijn stralende tientallen jaren jongere vrouw Melia zien - gitaar binnen handbereik, baby op schoot, you get the picture. Tja, en dan verwacht je natuurlijk geen album vol hartverscheurende bluesnummers vol zielenpijn en smart waar 'Slowhand' bekend mee is geworden.

De twaalf tracks op 'Back Home' bestaan uit vijf eigen composities en zeven covers (onder andere 'Love Comes To Everyone' van George Harrison, 'Love Don't Love Nobody' van The Spinners en Stevie Wonders 'I'm Going Left'). Degelijke soul/blues-pop, met af en toe een reggae-uitstapje ('Say What You Will' en 'Revolution') zonder al te veel poespas. Clapton heeft de hulp ingeroepen van een groot aantal bekende muzikale vrienden (onder wie Steve Winwood, John Mayer en Chris Stainton) en het resultaat is dan ook onberispelijk: goed geproduceerd, uitstekend gezongen en uitmuntend gespeeld.

Het enige probleem is dat 'Back Home' nergens tot leven wil komen en wel wat zout kan gebruiken; de tracks kabbelen zo'n beetje aangenaam voort op een niets-aan-de-hand Sky Radio-manier en gaan het ene oor in en het andere uit. 'Back Home' is niet wereldschokkend en de ideale plaat om op te zetten als je ouders eens op bezoek komen.

peter Maandag 29 Augustus 2005 at 12:48 am | | review

Eén reactie

“Back home” van Eric clapton is een cd die je vaker moet luisteren
voor je hem gaat waarderen.Het is een goede en prettige cd met
liedjes om naar te luisteren en mee te zingen!!!!!!!

Erica, (E-mail ) - 24-02-’06 10:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.