Robert Wolfe

Sommigen zijn als de dood voor clowns. Kan ik inkomen; ik zie ook weinig humor in die rare flapschoenen, fopneuzen en felgekleurde kleding. En wat sommigen met clowns hebben, heb ik met orgels. Je hebt van die funky orgeltjes waar weinig kwaad in schuilt, of van die grote kerkorgels die gemaakt lijken te zijn voor de muziek van Bach. Allemaal vrij onschuldig. Maar... sommige orgels zijn duister, of liever gezegd: ronduit satanisch. Vooral als de organist uit vrije wil populaire deuntjes verkracht, en dit nog met plezier doet ook - van die 'Stef Meeder speelt 101 leuke Nederlandse liedjes'-muziek. Ik krijg daar direct de meest akelige visioenen bij: The Omen- en The Exorcist-achtige taferelen, met hoofden die worden afgehakt, hysterische lilliputters, gemuteerde zombies die strompelend rond wankelen en een sardonische wetenschapper die achter zijn orgel voor de nodige sfeer zorgt.

Neem nu de muziek van Robert Wolfe. In een grijs verleden bracht hij de cd 'Wurlitzer magic' uit, gevuld met een groot aantal tracks die niet zouden misstaan bij een exorcisme of seance. Tijdens het draaien van deze cd daalde de temperatuur in mijn woonkamer in ieder geval tot onder het vriespunt en begon de tv spontaan te ruisen. Over Robert Wolfe kkon ik niet zo heel veel informatie vinden, behalve dat hij ''is recognised as one of the leading Theatre Organists of the World, he is acclaimed for his sheer artistry and musicality and has played in many different venues both at home and abroad.'' (Bron alhier.)

Jaja, en in zijn vrije tijd offert hij zeker maagden in zijn martelkelder. Luister zelf: 'Wurlitzer magic', 11 tracks met buitengewone orgelmuziek (check vooral de laatste track, een cover van 'Rock around the clock' gecombineerd met 'In the mood') - leuk tijdens elk feestje. Overigens bevat de cd liefst 13 tracks, maar aangezien Rapidshare begint te piepen over bestanden die groter zijn dan 50 MB, heb ik de laatste twee maar weggelaten. Mis je niets aan. En ere wie ere toekomt: collega L-rs zette mij op het spoor van dit 'juweeltje'.

peter Woensdag 14 September 2005 at 11:34 pm | | interessant

Eén reactie

Eh, eh, wat zal ik zeggen, heel bijzonder? Ja, geloof dat dat het woord is… Zeker rock around the clock.

yak, (E-mail ) (URL) - 15-09-’05 20:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.