Muzikantenlogs

Het is eigenlijk bijzonder logisch: muzikanten met een weblog. Een goede manier om fans op de hoogte te houden, merchandise te slijten en geïnteresseerden een kijkje in de keuken te bieden. Het geinig is dat muzikanten net gewone mensen zijn (duh!). Zo vertelt Brian May over de tv-programma's die hij heeft gezien en post hij regelmatig een foto van een exotisch vakantie-oord, vertellen de leden van Franz Ferdinand over hun tourbelevenissen, leutert Amanda Palmer van de Dresden Dolls gezellig een eind weg, doorspekt new age-gitarist Ottmar Liebert zijn log met filosofische bespiegelingen over bewustzijn en het onderbewuste, brengt RuPaul je onregelmatig op de hoogte van al zijn belevenissen en maakt Genesis P-Orridge je deelgenoot van zijn bizarre wereld. De complete lijst vind je hier, hoewel de meeste namen vrij obscuur zijn.

Er schiet me eerlijk gezegd geen loggende Nederlandse muzikant te binnen, of je moet Georgina Verbaan ook tot deze categorie willen rekenen. Aanvullingen of tips gaarne in de comments; ik vind dergelijke logs erg vermakelijk om te lezen.

En tot slot heel wat anders: de Muziek10Daagse-cd 'Made in Holland', gratis bij besteding van 15 euro, is best aardig. Opvallend is de Ferry Corsten trance-remix van 'De bestemming' (vreemd genoeg geafficheerd als een bonus track, terwijl de cd amper 50 minuten duurt) en ook Trijntje Oosterhuis (een zeer geslaagde versie van Mai Tai's 'Am I losing you forever')  mag er zijn. Overigens kocht ik geen cd, maar drie dvd's, waaronder het adembenemende 'La cité des enfants perdus' van Marc Caro en Jean-Pierre Jeunet.

peter Woensdag 12 Oktober 2005 at 12:20 am | | interessant

drie reacties

Hield Rob de Nijs geen weblog bij? (joker)

Walter, (URL) - 12-10-’05 19:25

Nou, ik heb even gekeken, maar Rob houdt geen log bij zo te zien… ;-)

Araglin, - 12-10-’05 21:39

Kan je die Muziek 10 daagse cd eens uppen? zou leuk zijn!!

André, (E-mail ) - 12-10-’05 22:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.