Dennie Christian

Muzikale grenzen zijn er om verkend te worden en zo zette ik mij aan het luisteren van 'Dit is liefde', het nieuwe album van Dennie Christian. Ik ken de als Bernd Althoff geboren zanger voornamelijk van zijn vrolijke schlagerhits ('Rosamunde', 'Wij zijn twee vrienden' en 'Annemarie'), maar aan de hoes van 'Dit is liefde' te zien, probeert Dennie Christiaan nu wat serieuzer uit de hoek te komen. Het album (dat met bijna 39 minuten zo voorbij is) begint vreselijk met de mierzoete ballad 'Dat ben jij', waarbij al na een minuut alle registers worden opengetrokken en een heus koor opduikt om in de achtergrond 'Aan jouw liefde blijf ik altijd trouw / Schat ik hou zoveel van jou' te brullen. Opvallend is dat Dennie eigenlijk helemaal niet zoals Dennie klinkt, meer als een soort kruising tussen André Hazes en Xander de Buisonjé; een stem met zo'n rafelig randje. De tweede track 'Dit is liefde' is een (muzikaal uiterst saaie) cover van 'Verdammt ich lieb' dich' en bij het derde nummer ('Die zomernacht', met de beginzin 'We dansten in die zomernacht / Onder de sterren kuste ik je zacht') doemt een Frans Bauer-echo op.

De overige nummers zijn in een roes aan me voorbijgegaan, zo af en toe riep ik het juiste rijmwoord en dat was het wel. 'Waanzin' is dan weer best aardig: een vrolijke niets-aan-de-hand midtempo meestamper met een geinig 'tu tu tu tu'-achtergrondkoortje. Met 'Dit is liefde' gooit Dennie Christian het over een ietwat andere boeg en roert hij in de doelgroep van Jannes, Grad Damen en noem het maar op. En dat doet ie nog niet eens zo slecht eigenlijk. Ik kan er echter niet wakker van liggen en tot slot nog een tip voor Dennie: probeer eens een ander rijmschema. Op deze site vind je overigens alles wat je maar wilt weten over de carrière van Dennie Christian. (Hee, pssttt...)

peter Zaterdag 15 Oktober 2005 at 12:48 am | | review

tien reacties

Pass is ‘www.Taz-Mp3.net’, zonder aanhalingstekens

Handige Harrie, - 15-10-’05 00:53

volgens mij is er iets mis in het berichtje over surf hieronder……. ik kan daar niet reageren en ook niet deel 2 oppikken.

Degtyarev Pekhotny, (URL) - 18-10-’05 17:36

Surf2: Mmm.. Vreemd inderdaad, ik kan ook niet reageren en de link is verdwenen… Hier nogmaals:

h**p://rapidshare.de/files/3740688/surf_knots_V2.zip.html

Araglin, - 18-10-’05 21:55

In ieder geval bedankt. Surf is 1 van mijn favoriete genres en ik heb deel 1 al met veel plezier beluisterd.

Degtyarev Pekhotny, (URL) - 18-10-’05 23:18

Surf 3: En aangezien ik toch bezig was, hier is deel 3:

h**p://rapidshare.de/files/6456937/Various_-_Surfin_Knots_volume_3.zip.html

Hopelijk lees je dit nog. En trouwens, ik vind een entry over Dennie Christian eigenlijk wel een uitermate geschikte plaats om eens gezellig te keuvelen over surfmuziek…

Araglin, - 18-10-’05 23:37

ja nou ik kwam even terug om feedback te geven over Surf 2. In eerste instantie viel het me wat tegen omdat het me allemaal wat te voorspelbaar was enzo. Maar bij liedje 11 (Caminos) hadden ze weer helemaal het juiste gevoel te pakken; het juist overenthousiaste simplistische net niet getaarhelden maar wat is dit toch fantastisch gevoel. Maar Agent vs Mexican is echt het beste wat ik in tijden gehoord heb zeg. Ik krijg daar echt een smile van oor tot oor. Ongelooflijk. Ga meteen surf 3 ook nog downen. Thanks again.

Degtyarev Pekhotny, (URL) - 19-10-’05 00:00

oeps nu ja nog zo’n download met mijn IP mag nu even niet, ik probeer het morgen wel. Ben je trouwens niet bang voor problemen door al die zooi te rapidsharen ? Ik mag toch aannemen dat er copyright op zit. Mij hoor je overigens niet klagen.

Degtyarev Pekhotny, (URL) - 19-10-’05 00:06

Graag gedaan, leuk dat je zo enthousiast bent over Surf Knots! En tja, het gaat nu niet direct om de meest bekende namen – die ik zelden tot nooit in de platenzaak aantref. Dit is trouwens een door een fan samengestelde compilatieserie, dus geen reguliere albumreeks. Je moet natuurlijk niet het nieuwe album van Robbie Williams gaan rapidsharen, dat is vragen om problemen… :-)

Araglin, - 19-10-’05 00:18

Ja ik had tot een paar jaar geleden een surfbandje….. Zelfs van een vergelijkbare bekendheid als veel van de namen op jouw compilaties. :D Ooit op een dag, na het aanschaffen van de pulp fiction soundtrack, ben ik bekeerd tot surf. Het mooie is dat er verschrikkelijk veel onbekend materiaal is. Het genre neigt an sich natuurlijk naar het super-voorspelbare en super-simplisme maar soms treft zo’n onbekende gitaargod ineens weer een gevoelige snaar bij mij. Op ieder compilatie CD’tje staat altijd wel weer iets wat ik fantastisch vind. Hoe obscuur het surfbandje ook, ze produceren altijd wel iets wat ik geweldig vind. Het heeft natuurlijk ook iets te maken met dat geweldige Fender spul; dat zijn natuurlijk topgitaren en versterkers en dat voor een hele redelijke prijs. Maar goed daar maken die helden al dat moois mee. Surfmuziek is eigenlijk gewoon Fendermuziek. Je schreef dat je nog eens iets over surf ging schrijven, dan kan je dat ook meenemen.

Degtyarev Pekhotny, (URL) - 19-10-’05 00:36

ik pis helaas steeds naast de pot met die nr 3……. die rapidshare ziet in mij kennelijk de ideale premium klant.

Degtyarev Pekhotny, (URL) - 21-10-’05 16:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.