Hekate / Gae Bolg

Tijdens het Wave Gotik Treffen eerder dit jaar bezocht ik onder andere het concert van de Duitse neofolk-formatie Hekate. Het was een aardig optreden, niet in de laatste plaats omdat de groep een nieuwe zangeres had ingelijfd, en dit was haar eerste optreden voor een groot publiek. Ze was behoorlijk zenuwachtig en had voor de gelegenheid haar mooiste jurk aangetrokken. Dat viel nogal op, want de overige bandleden zagen er (naar neo-folkbegrippen) in hun zwarte legerkleding vrij standaard uit. De zangeres zat voortdurend met het publiek te koketteren en strooide na afloop talloze rode rozen in het publiek - Hekate klonk op de cd's altijd behoorlijk underground, het optreden zag er nogal poppy uit. Zaterdagavond is Hekate te bewonderen in de Goudvishal te Arnhem en ik ben benieuwd of de groep hun mix van lieflijke liedjes, gemep op trommels en uitstapjes naar dark ritual nog meer heeft gladgestreken. Ik zal hun nieuwe cd 'Goddess' gelijk eens op de kop tikken.

Op het programma staat verder Gae Bolg, het project van de in Nederland woonachtige Franse muziekleraar Eric Roger. Gae Bolg neemt de luisteraar mee naar de duistere apocalyptische middeleeuwen van Jeroen Bosch. Songs over oorlogen en drinkgelagen worden afgewisseld met lieflijke tourbadoursliedjes, doorspekt met muren van inustrial-geweld en (naar goede neofolk-gewoonte) met gestadig voortrollende marsritmes. Nou, dat belooft wat!

peter Zaterdag 15 Oktober 2005 at 12:10 pm | | concerten

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.