Hekate / Gae Bolg (2)

En om netjes aan te sluiten op mijn vorige post over Hekate en Gae Bolg: een 'En, hoe was het'-entry. Na een treinrit van een half uur vanuit het Utrechtse stadje U. kwamen we aan in Arnhem. De Goudvishal was snel gevonden en Hekate begon keurig op tijd, zelfs nog iets eerder. De sympathieke groep (met de hoogzwangere zangeres Simone Gütig) gaf een aardig optreden, waarbij er lustig op los werd getrommeld en er enkele nummers van het nieuwe album de revue passeerden. Gae Bolg liep alleen gigantisch uit; ze zouden om 22:40 beginnen, maar dit werd uiteindelijk 23:35. Toen na één nummer de apparatuur het begaf, kreeg het publiek in 'Allo Allo'-Engels te horen maar wat biertjes te gaan drinken, want dit kon wel even duren. De Gae Bolg-leden zaten er wat verongelijkt bij, en deden uit pure armoede maar een paar dansjes. Naar het schijnt waren er problemen met de monitors. Na het nodige gedraai aan knopjes, werd alles weer in gang gezet rond twaalf uur. Maar tja, wij waren met de trein en de laatste vertrok om 00:11...

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de presentatie van Gae Bolg nogal onprofessioneel en schoolmusical-achtig vond overkomen; van een man in een doorschijnend nachthemd waaronder z'n HEMA-onderbroek te zien was, een aantal rare monniken, wat (niet versterkt) getrommel en Frans geblèr in een microfoon word ik in ieder geval niet bijster opgewonden. Ik heb evenwel slechts één nummer gezien (het eerste nummer werd twee keer gespeeld) en kan geen oordeel vellen over de rest van het concert. Gae Bolg-mastermind Eric Roger schijnt later die avond nog een striptease te hebben weggeven, maar toen zaten wij al lang breed in de trein met een groot aantal dronkelappen. De Turkse pizza later die nacht was dan weer wel erg lekker. (foto's via IIsolde)

peter Maandag 17 Oktober 2005 at 12:16 am | | concerten

Eén reactie

Het Utrechtse stadje U.? Haha! Jatterd! ;-)

Nymphaion, - 17-10-’05 20:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.