Nou En

Zit ik nietsvermoedend RTL Boulevard te kijken, komt er opeens een kort item voorbij over de jonge Nederlandse rockgroep Nou En uit Kampen. Tjonge, dacht ik. Goed geregeld, net een debuutalbum uit (het best aardige 'Parels voor de zwijnen', hoewel wat meer variatie geen kwaad had gekund) en nu al in het best bekeken showbusinessprogramma van Nederland. Het bleek niet zozeer over het album, als wel over de commotie rond de single 'Gothic meisje' te gaan. Deze single is medio september officieel uitgebracht en voorzien van een ludieke videoclip, maar circuleert al ruim een jaar op internet (onder meer hier te downloaden, de leden van Nou En hebben zelfs ooit eens op mijn log gereageerd).

Het is een grappig bedoeld nummer, waarin de draak wordt gestoken met in zwart gehulde en chagrijnige goths. Ik kan er wel om lachen, de tekst is gewoon te melig. Een aantal zichzelf behoorlijk serieus nemende goths ziet de humor er echter niet van in, en is een heuse hetze tegen de groep begonnen. Zo is het adres van zanger Bas Nijhof op internet opgedoken, staat het Nou En-gastenboek vol met de meest vreselijke beledigingen en wordt opgeroepen om tijdens concerten molotov-cocktails naar de groep te gooien. Het kan natuurlijk gebeuren dat je niet zo te spreken bent over de tekst van een bepaald nummer, maar dit is beetje overdreven. Laten we hopen dat alles met een sisser afloopt. In ieder geval heeft Nou En over media-aandacht momenteel niets te klagen.

Eén ding moet me nog wel van het hart; ik weet niet in welke grot de Nou En-leden de afgelopen jaren hebben geleefd, maar er loopt naar mijn weten echt niemand meer rond met een walkman en cassettebandjes. Voor meer informatie: de Nou En-site, het Nou En-weblog en de bewuste entry, waarin de vuile was buiten wordt gehangen.

peter Dinsdag 18 Oktober 2005 at 11:17 pm | | nieuws

twee reacties

He das vreemd, 13 artikeltjes eerder wordt Parels voor de zwijnen nog toegeschreven aan de Jeugd van Tegenwoordig. Nou en, zult u zeggen. Daar heb ik dan weer niet van terug.

ferry nijs, - 20-10-’05 13:59

hey,
Ik ben zelf ook een “gothic” (haakjes omdat ik niet van in hokjes stoppen hou :P) maar de tekst is echt niet bedoelt om iemand te gaan afkraken ofzo, ze waren waarschijnlijk in een heeeele melige bui enzo daarom snap ik ook niet waarom onze “gothic” vrienden er zo boos om worden…dan worden we alleen nog maar meer naar beneden gehaald door de ouderen die ons al “donker” en “eng” vinden voor sommige redenen. naja, leuk artikel :D

Jennifer, (E-mail ) (URL) - 25-10-’05 08:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.