sunn0)))

Vandaag werkte ik thuis - mijn collega's zullen ongetwijfeld genoten hebben van de rust. Mijn buren waren denk ik wat minder blij, want vandaag vond ik het tijd voor het nieuwe album van sunn0))). De groep rond Greg Anderson en Stephen O'Malley maakt ronduit nare muziek: loodzware, logge drones, lage bassen, uitgerekte gitaarriffjes (die rustig een kwartier blijven rondzoemen), en naargeestig gegil op de achtergrond. Als gitzwart ectoplasma druipen de klanken van sunn0))) de speakers uit, die nauwelijks raad weten met het voortdurende gedreun en aanzwellende geluidserupties. Voorgangers 'White 1' (2003) en 'White 2' (2004) waren wat ehhh... 'lichtvoetiger' van aard, op een verknipte psychotische manier uiteraard.

Op hun nieuwe album 'Black One' (dat overigens al een paar maanden uit is) keren Anderson en O'Malley terug naar hun metalroots - op hun manier dan. En dat betekent uiterst trage gitaarriffs, die oneindig worden uitgerekt. Af en toe fluisteren Wrest en Malefic wat onheilspellends over dood en duisternis om daarna weer opgenomen te worden in het logge monster dat sunn0))) heet. Nu heb ik van nature wel een vrij opgewekte persoonlijkheid, en dat is maar goed ook want vrolijk word je niet van 'Black One'. Ik kan de uitgestrekte grotklanken van sunn0))) echter goed hebben, maar ik vrees dat ik een van de weinigen ben... Luister naar 'It took the night to believe' en oordeel zelf.

peter Donderdag 20 Oktober 2005 at 11:52 pm | | review

drie reacties

Ze komen binnenkort weer naar Nederland om zalen te doen trillen op hun grondvesten, en de seismograaf van het KNMI te doen aanslaan. Gaat u mee? Het concert van enkele maanden terug in Paradiso smaakte naar meer wat mij betreft.

Kratarknathrak, (URL) - 21-10-’05 14:33

Lekker hoor!

yak, (E-mail ) (URL) - 22-10-’05 13:26

Oeeeeeeeeeww!!! Nieuwe Sunn0))) (hoe spreek je dat eigenlijk uit?)

Ik vind ‘t errug hip enzo, maar ik luister er niet naar alsof ‘t muziek is, dat werkt bij mij niet, ‘t is eerder ontspannende … herrie… ehhh… naja ^^

Errug hip, en de titel “Rabbit’s Revenge” doet mij kwijlen (konijntjes zijn hip)

Ollemann

Ollemann, (E-mail ) - 27-10-’05 20:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.