Okko Bekker

Ik had graag een stukje geschreven over de wonderlijke avonturen van de Duitse muzikant Okko Bekker. Over zijn barre tocht, eind jaren zestig, naar het exotische India, over het feit dat hij als eerste westerling getuige was van de buitenissige mescaline-rituelen van de Zuid-Amerikaanse Pah Wah-indianen, en niet te vergeten het ronduit hi-la-rische verhaal over de Duitse douane die zijn sitar aanzag voor een machinegeweer en Okko op het vliegveld van Berlijn ter plekke zijn mini-moog installeerde en een concert gaf om hun ongelijk te demonstreren. Maar tja, om eerlijk te zijn kon ik over Okko Bekker maar bar weinig informatie vinden, dus de spannende verhalen moeten vooralsnog achterwege worden gelaten.

Zeker is wel dat Bekker begin jaren zeventig deel uitmaakte van de krautrock-scene in Duitsland, en ongetwijfeld in zijn schuurtje driftig aan het experimenteren was met kosmische elektronische geluiden. Zijn naam wordt vaak in één adem genoemd met die van Asmus Tietchens, een goede vriend en synthesizerpionier, met wie hij vaak samenwerkte. In 1971 bracht Okko Bekker het album 'Sitar & Electronics' uit, een zelfs voor die tijd hoogst merkwaardig album, dat te omschrijven is als een kruisbestuiving tussen Indiase sitarklanken,  psychedelische rock uit de jaren zestig en golvende Moog-geluiden. 'Sitar & Electronics' duurt ruim een half uur en dat is precies lang genoeg, want het wordt soms allemaal wel heel freaky. Intrigerend, maar raar. Download het album via Rapidshare. Wie meer informatie heeft, reageer gerust!

peter Vrijdag 21 Oktober 2005 at 11:57 pm | | flashback

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.