Bob Moorehouse & His Bond Street Brigade

Ik heb een tijdje als vrijwilliger gewerkt bij een woongroep voor verstandelijk gehandicapten. Tijdens de eerste kennismaking werd ik enthousiast door de bewoners meegesleurd - ik moest hun kamers zien. Het waren keurige kamers, stuk voor stuk, en natuurlijk snuffelde ik even door de muziekverzamelingen. Zonder te willen generaliseren of te veroordelen, lijkt het erop dat verstandelijk gehandicapten een zwak hebben voor vrolijke Nederlandstalige meezingmuziek (Frans Bauer is onbetwist favoriet), voetballiedjes en mars- en fanfaremuziek.

Ik had (en heb) niet zo heel met deze genres, maar besloot eens in mijn cd-verzameling te neuzen om te kijken of ik nog iets kon vinden waarmee ik de bewoners blij kon maken. Na lang zoeken stuitte ik uiteindelijk op een cd van Kinderen voor kinderen, die gelukkig zeer in de smaak viel. Zojuist werd ik echter op het spoor gezet van het album dat ik toen eigenlijk had moeten geven: 'Hits on parade in new swinging military style' van Bob Moorehouse & His Bond Street Brigade, waarop bekende evergreens uit de jaren zestig van een stevig marsritme worden voorzien.

Dat klinkt vreselijk, en dat is het ook. 'Hello Dolly', 'Congratulations', 'Puppet on a string', 'When The Saints' en vooral 'I Was Kaiser Bill's Batman' knallen als een gestoord Duits fanfare-orkest je speakers uit. De 12 tracks denderen in amper een half uurtje voorbij, je in complete verdwazing achterlatend. Alsof je omver wordt gelopen door een gigantisch nijlpaard in een satijnen onderbroek en je je daarna afvraagt: what the fuck! Als je nog steeds nieuwsgierig bent, download 'Hits on parade in new swinging military style' (dat overigens begin jaren zeventig is uitgebracht, schat ik) dan via Rapidshare.

peter Dinsdag 25 Oktober 2005 at 11:08 pm | | overig

twee reacties

Was Hits on parade niet een serie? Volgens mij hadden wij vroeger thuis ook eentje. Hoewel daar ook puppet on a stick bij zat. Ik zal eens luisteren of het de zelfde is.
Och, mijn hemel. Dat zal je ook niet elke dag overkomen en ik weet niet wat dit over mij zegt, maar je hebt me zowaar in tranen gekregen. Het ís de lp die we vroeger thuis hadden. Joh, dat heb ik denk ik vijfentwintig jaar niet gehoord. Gaaf!

yak, (E-mail ) (URL) - 26-10-’05 10:48

Joehoe….klinkt als privates on parade. Hier krijg je spontaan ADHD van.
Dit is leuk voor feestjes…

peter v noort, - 26-10-’05 22:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.