Teenage Mutant Ninja Turtles

Hard was ik er niet naar op zoek, leuk om te hebben is het echter wel: 'Coming out of their shells' van de Teenage Mutant Ninja Turtles. Je weet wel, de vier schildpadden Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael die door groen mutatieslijm een bewustzijn kregen (en een obsessieve voorliefde voor pizza) en dankzij hun meester, de rat Splinter, werden omgetoverd in heuse ninja's. Ik weet bij god niet meer wat de verhaallijnen waren, ik geloof dat vooral ene Shredder zich ontpopte als de Grote Aartsvijand, de Krimson in het schildpaddenuniversum.

De Teenage Mutant Ninja Turtles, in 1984 bedacht door striptekenaars Kevin Eastman en Peter Laird, waren eind jaren tachtig ongekend populair en zelfs te zien in een aantal best wel succesvolle speelfilms. Op het hoogtepunt van hun roem zag in 1989 het bovengenoemde album het licht. Een onbetwist meesterwerk (ik overdrijf schromelijk), dat nu jammer genoeg behoorlijk in de vergeetput dreigt te zakken, vooral ook omdat het nergens meer te krijgen is.

Het album bevat een bont allegaartje van rock en rap, en komt zo uitermate gedateerd over, dat het weer erg grappig wordt. Bij het beluisteren van 'Pizza power', het titelnummer en 'Cowabunga' kwam het staartje van mijn jeugd boven drijven en toen ik ook nog het tenenkrommende 'Ninja rap' van Vanilla Ice op het spoor kwam, kon mijn avond niet meer stuk. 'Coming out of their shells' verdient het om eens grondig afgestoft te worden, al was het alleen maar voor de slechte raps - hoewel ik me afvraag wie ik hier een plezier mee doe, maar goed. Download het album via Rapidshare (inclusief de Vanilla Ice-track).

peter Zondag 20 November 2005 at 12:59 am | | flashback

Eén reactie

Fan van de Turtles? Klik hier: http://www.mikeystmnt.com/media/sounds/

arnel @ Best of Both Worlds, (E-mail ) (URL) - 24-11-’05 18:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.