Within Temptation

Dat mocht ook wel eens tijd worden. Al bijna vier jaar teert Within Temptation op het succes van hun tweede album 'Mother Earth', maar vanaf 15 november moet opvolger 'The Silent Force' in de winkels liggen. Nu zal ik niet in mijn slaapzak voor de muziekwinkel gaan liggen, maar nieuwsgierig ben ik wel. De nieuwe single 'Stand My Ground' klinkt in ieder geval als een matige Evanescence-kloon, waarvan zorgvuldig alle scherpe randjes zijn afgeslepen. De eerste cd van Within Temptation, 'Enter' uit 1997, vind ik nog steeds erg aardig. De ep 'The dance' (1998) en 'Mother Earth' (2000) zijn ook nog prima te doen, hoewel het soms nogal braafjes en Celtic Myst-achtig klinkt. Sharon den Adel en haar mannen lijken met 'Silent Force' deze trend voort te zetten, radiovriendelijke metal dus. Niet geheel mijn kopje thee. En daarbij: ik heb geen eens een radio.

Araglin Maandag 25 Oktober 2004 at 8:34 pm | | review

twee reacties

Ik had het album Mother Earth een paar keer geluisterd voordat Within Temptation hier vlak in de buurt zouden spelen.
Album valt behoorlijk in het niet met wat ze live presteren. Ik vond het geweldig maar kan me indenken dat mensen die alleen de veel te netjes afgemixte cd kennen, en verder geen metal gewend zijn, een beetje zijn geschrokken ;)

Saskia, (URL) - 31-10-’04 02:49

ik ben een super-fan van hun(W.T.)en ik hoop dat de groep nog lang zal mogen bestaan!!!!!!!!

Maaike, (E-mail ) - 30-10-’05 09:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.