Download Dag

Vandaag (dinsdag 29 november) is het DownloadDay. Onder het motto 'Hun stem voor jouw stem' wordt aandacht gevraagd voor de online Big Noise-petitie van Novib tegen oneerlijke handelsregels. In ruil voor het invullen van de petitie mag je gratis muziek (van bekende namen als Racoon, Anastacia, Franz Ferdinand en KT Tunstall) downloaden via www.downloadday.nl (niet geschikt voor Firefox!). Zoals ik al eerder schreef, is 'gratis' een rekbaar begrip, want het gaat om met DRM beveiligde wma-bestanden, die je vijf keer mag beluisteren. Wil je de gedownloade tracks op cd branden of nog vaker beluisteren, dan moet je de nummers online aanschaffen. Er gaat weliswaar 10 procent van het bedrag naar Novib, het blijft nog steeds een kat in de zak. Maar omdat de actie op zich prijzenswaardig is, doe ik vandaag ook mee!

Novib heeft samen met de Vara de verzamelaar 'My style... my noise (De Make Trade Fair CD)' samengesteld, met daarop tracks van Nederlandse artiesten die deze actie een warm hart toedragen en belangeloos een nummer hebben afgestaan. De cd is gratis op te halen bij diverse wereldwinkels. De tracklisting ziet er als volgt uit: Acda en de Munnik - Lopen tot de zon komt / Blof (duet met Harry Kymani) - Nishike / Stuurbaard Bakkebaard - Lied van de meeuwen / Stef Bos - Stad van goud (Egoli II) / Krezip - That'll be me / Lohues & The Louisiana Blues Club - Scheuvel Blues / Th? Lau - De vriendschap / Spinvis - Aan de oevers van de tijd / Boudewijn de Groot - Op weg naar mijn lief / Ernst Jansz - Van vaders en geliefden en Pete Philly & Perquisite - Hope.

Een best aardige compilatie, die via deze link binnen te sponsen is (mp3, 128 kbps). Na het downloaden natuurlijk wel even de online petitie tekenen. Voor wat, hoort wat, nietwaar?

peter Dinsdag 29 November 2005 at 12:28 am | | sponstijd

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.