Eurythmics

November en december zijn altijd de maanden waarin de nodige compilaties op de muziekliefhebber worden losgelaten. Zo heb ik vanavond al een paar keer een reclamespotje voor de nieuwe Dire Straits-verzamelaar voorbij zien komen, en zo te merken is er ook een nieuwe Gino Vannelli- en Bob Marley-compilatie op de markt geslingerd. Ik geef echter de voorkeur aan de 'Ultimate Collection' van de Eurythmics (flitsende website, overigens). Natuurlijk gaat het om een ingenieuze marketingtruc; het album dient als smaakmaker voor de heruitgave van het complete Eurythmics-oeuvre (geremasterd en voorzien van bonustracks). De vorige verzamelaar van Annie Lennox en Dave Stewart stamt alweer uit 1999 en was hoognodig aan een update toe.

'Ultimate Collection' bevat 19 tracks, waaronder vanzelfsprekend bekende hits als 'Sweet Dreams (Are Made of This)', 'There Must Be An Angel (Playing With My Heart)' en 'Love Is A Stranger' en ook enkele tracks van 'Peace' uit 1999. Voor de fans is het aardig dat er twee nieuwe nummers op de cd zijn te vinden: de disco-poptrack 'I've Got A Life' en het Everything But The Girl-achtige 'Was It Just Another Love Affair' - best aardig. Hoewel het duo nooit officieel uit elkaar is gegaan, en zo af en toe nog weleens de studio induikt (het bed is al een gepasseerd station), is de kans op een nieuw Eurythmics-album klein - hoewel Dave Stewart in diverse interviews te kennen heeft gegeven dat dit vooral te maken heeft me te drukke agenda's. In ieder geval: de grootste hits van Eurythmics klinken vandaag de dag nog nog net zo plezierig als twintig jaar geleden, zelfs 'Sweet Dreams' komt nog niet mijn neus uit. En dat is best knap te noemen, nietwaar?

peter Maandag 12 December 2005 at 11:23 pm | | review

twee reacties

Blijft briljant, juist Sweet Dream ;-)

Henry Hardcore, (E-mail ) (URL) - 19-12-’05 00:39

Damn, slechte zaak die smile met dichtgeslagen oog!

Henry Hardcore, (E-mail ) (URL) - 19-12-’05 00:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.