Dutch Bloggies 2006

Jaarlijks reikt weblogmagazine about:blank zogeheten 'Dutch Bloggies' uit aan de beste Nederlandstalige weblogs. Voor editie 2006 zijn er veertien categorieën in het leven geroepen (waaronder die van Beste weblog, Best geschreven weblog, Beste post en Beste politieke weblog), en midden maart worden de winnaars bekendgemaakt. Voordat het zover is, moeten er natuurlijk eerst weblogs worden aangedragen. Surf dus naar de Dutch Bloggies-site, meld jezelf aan en vul vervolgens in de diverse categorieën je favoriete weblog in.

Vorig jaar schopte ik het tot en met de nominatieronde in de categorie Beste muziekweblog en het zou wel geinig zijn als ik dat kunstje dit jaar weet te evenaren; dus fluks registreren en http://www.araglin.nl invullen in het desbetreffende hokje (of een ander muzieklog als je die van mij maar niets vindt). Grote winnaar vorig jaar was Geenstijl. In de categorie muzieklogs ging de strijd tussen File Under, Wildkamperen en Retecool/luister. Laatstgenoemde ging er uiteindelijk met de bokaal vandoor.

Anno 2006 timmert eigenlijk alleen File Under nog volop aan de weg; Wildkamperen kampte vorig jaar met een servercrash en is nu veranderd in een min of meer zakelijk uithangbord en Retecool/luister ligt behoorlijk op zijn gat en kende het afgelopen jaar maar bitter weinig updates. Ik ben dan ook benieuwd naar de nominaties ? en naar de onderbouwing van de 'deskundige jury', want in mijn ogen is een muzieklog meer dan alleen een verzamelplaats van muziekrecensies. Zelf heb ik overigens grote bewondering voor Sargasso en Verbal Jam en wat mij betreft mogen deze logs met de eer gaan strijken.

peter Maandag 02 Januari 2006 at 8:25 pm | | overig

vier reacties

Uiteraard heb je mijn stem! Maar vergeet vooral niet ook op die van mij te stemmen en natuurlijk ook mijn livejournal in de beste gescheven te nomineren. Ik ben gek op eeuwige roem en help anderen hier ook graag aan. ;-)

godpipo, (URL) - 03-01-’06 10:06

Geloof het of niet, maar ik had je al genomineerd v??rdat ik dit las. ;-)

Verbal Jam, (URL) - 03-01-’06 19:12

Verbal JamL Dank! Zoals je wellicht al vermoedde, heb ik Verbal Jam in diverse categorie?n genomineerd; en dat was v??rdat je op dit stukje reageerde... Godpipo: Je bent genomineerd! Dat is alvast 1 stem…

Araglin, - 03-01-’06 19:59

Bedankt :)

Overigens gooi ik muziekstukjes die niet specifiek over een nieuwe band of een nieuw album gaan meestal op een persoonlijke site ipv op File Under. Ik weet niet zo goed waarom. Misschien om het een beetje overzichtelijk te houden, zoiets zou dan beter op subjectivisten.org ofzo passen. We hebben het er op de interne FU-mailinglist eigenlijk nooit over gehad. De bedoeling is in elk geval wel om het een weblog te houden, en niet het zoveelste gezichtsloze magazine.

Stonehead, (URL) - 11-01-’06 00:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.