24 Hour Party People

'24 Hour Party People' stond al een tijdje op mijn filmverlanglijstje, en na vanavond mag ik 'm doorstrepen. Een aardige film over de opkomst en ondergang van Factory Records, het label van illustere namen als Joy Division, New Order en de Happy Mondays, en de legendarische club Hacienda, opgericht aan de vooravond van de rave- en acidcultuur door Factory-grondvester Tony Wilson. In korte tijd groeide de club uit tot het episch centrum van muzikaal Manchester. Begin jaren negentig ging zowel de club als het label failliet aan drugs, geweld en financieel wanbeheer. Vooral het eerste half uur, waarin de korte carrière van Joy Division wordt belicht, is uitermate intrigerend, daarna zakt de film wat in. Leuk zijn de talloze muziekfragmenten en de vele cameo's.

En jee, wat is Happy Mondays-zanger Shaun Ryder een wrak geworden - wat zou er toch gebeurd zijn als hij met zijn vingers uit de coke-snoeppot was gebleven?

peter Donderdag 28 Oktober 2004 at 11:12 pm | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.