Brilliant

Ik heb de Engelse new wave-formatie A Flock of Seagulls best hoog zitten (zoals uit een eerdere entry blijkt) en toen ik vanmiddag bij Vroom & Dreesman tussen de cd-aanbiedingen zat te neuzen, kon ik de verleiding niet weerstaan om de verzamelaar 'I Ran' mee te nemen. Nu heb ik al wel een en ander van de Seagulls, maar deze cd zag er wel aardig uit omdat zowel het vroege als recente werk was vertegenwoordigd. Bovendien was de prijs (3 euro) zeer aangenaam. Eenmaal thuisgekomen schoof ik het schijfje vol verwachting in mijn cd-speler, om al direct voor een onaangename verrassing te staan: het bleek namelijk om een concertregistratie te gaan, en dat stond nergens aangegeven. Maar goed, een live-cd kan ook best leuk zijn natuurlijk.

Helaas is 'I Ran' (waarschijnlijk ergens in 1999 opgenomen) bar en bar slecht. Niet alleen is de geluidskwaliteit beroerd, de productie en mastering zijn belabberd en de twaalf tracks klinken alsof iemand uit het publiek het concert met zijn mobiele telefoon heeft opgenomen (inclusief het gepiep van de apparatuur als er iets mis ging), A Flock of Seagulls is duidelijk niet in goeden doen - zanger Mike Score zingt bij vlagen tenenkrommend vals en de groep raffelt de bekende nummers in ijltempo af. Wie 'I Ran' (Brilliant, BT 33038) dus toevallig in de platenbakken ziet liggen en denkt: goh, dat is leuk voor weinig - niet aanschaffen die cd.

Overigens kocht ik even later bij Het Kruidvat de dubbelcd 'De blokfluit in Renaissance en Barok' (met werken van onder andere Bach en Telemann) en hoewel de muziek prachtig is, is de geluidskwaliteit maar zozo - ik hoor af en toe wat gekraak en geruis en in de hoge frequenties treedt er vervorming op. Na een nadere inspectie van het cd-doosje bleek dat het wederom om een cd van het Brilliant-label ging. Hebben meer mensen slechte ervaringen met dit budgetlabel?

peter Maandag 16 Januari 2006 at 11:33 pm | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.