Seksmuziek

Vorige week schreef ik over de lp 'Xaviera - An Audio Fantasy' van Xaviera Hollander. Een interessant album, maar nauwelijks erotisch natuurlijk. Waar de verhalen van Xaviera veel aan de verbeelding overlaten, pakt een onbekende artiest (waarschijnlijk Amerikaans) het op het album 'Erotic And Sexual Music' heel anders aan. Zonder het gewenste resultaat te bereiken overigens, bij mij werkt het in ieder geval niet. De maker omschrijft zijn muziek als 'songs with extremely sensual sound effects, melodies, and harmonies that create a much more stimulating environment than music that is simply romantic'.

En dit komt neer op nogal amateuristische elektronische muziek (bij vlagen new agy), met vooral een hoop orgiastisch gekreun, gehijg, geslobber en gesop. De geluiden lijken regelrecht uit pornofilms te zijn gehaald en klinken tenenkrommend lachwekkend. Het hoogtepunt van het album is 'Sexual Devotion', een uiterst belabberde imitatie van 'Sadeness' van Engima, de overige tracks zijn vooral bijzonder vreemd, waarbij de componist het libido van de luisteraar om zeep probeert te helpen met vage gitaarsamples en op de zenuwen werkende synthesizerriedels. De maker lijkt vooral zijn best te hebben gedaan op het verzinnen van bizarre songtitels (zoals 'Inundated Vaginas', 'Vaginal Frictions', 'Remote Ejaculation', 'Clitoris Frenzy' en 'Phrenetic Semen'), terwijl hij beter de handleiding van zijn Casio-keyboard eens grondig had kunnen doornemen.

Zo halverwege het album besefte ik me dat ik mijn muzieksmaak weer eens een centimeter of wat had uitgerekt, en dat op zich is al lovenswaardig. Ik ben even de link kwijt waar je het eigenaardige 'Erotic And Sexual Music' kunt bestellen - wie na het beluisteren van 'Sexual Devotion' en 'Orgasmic Ocean' (de twee meest toegankelijke tracks) nog steeds nieuwsgierig is, moet me maar even een mailtje sturen.

peter Dinsdag 24 Januari 2006 at 01:12 am | | weird

drie reacties

Sexmusick? Bij die woorden moet ik toch altijd meer denken aan Coil’s How to destroy Angels en de werken van Sleepchamber, niet dat die erg erotiserend zijn maar wel speciaal gemaakt om te beluisteren tijdens het genieten van de sexuele lusten (resp. de mannenliefde en sm) :-.

godpipo, (URL) - 24-01-’06 09:26

Vermakelijke recensie! :-)
Collegiale correctie: Overigens gebruik je ergens in een zin twee keer het woord ‘overigens’. ;-)

Verbal Jam, (URL) - 25-01-’06 11:46

@Verbal Jam: je hebt gelijk, wijziging doorgevoerd – altijd een beetje tricky als je je eigen stukjes eindredigeert…

Araglin, - 25-01-’06 12:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.