Dutch Bloggies 2006

Op 11 maart 2006 vindt in het Museum voor Communicatie in Den Haag de jaarlijkse uitreiking plaats van de Dutch Bloggies, prijzen voor de beste Nederlandstalige weblogs. Om de spanning alvast op te voeren zijn vandaag (woensdag 8 februari) de veertien genomineerden in de diverse categorieën bekendgemaakt - 174 weblogs in totaal. Natuurlijk scrollde ik direct naar beneden om te kijken of Araglin.nl het ook dit jaar tot de nominatieronde in de categorie Beste Muzieklog had geschopt, en inderdaad! Iedereen bedankt die mij heeft genomineerd!

Opmerkelijk is de grote verschuiving die zich heeft voorgedaan onder de muzieklogs. Van de genomineerden van vorig jaar zijn er slechts drie over (Condens, File Under en ondergetekende) en de top drie van 2005 is bijkans helemaal verdwenen, alleen File Under timmert nog onverdroten aan de weg, Retecool/luister, de winnaar van vorig jaar, verkeert al enige tijd in een comateuze toestand. De 15 muzieklogs die dit jaar strijden om een Dutch Bloggie (lees: de eeuwige roem) zijn nauwelijks met elkaar te vergelijken (wat het er alleen maar leuker op maakt) en ik heb gelijk maar van de gelegenheid gebruikgemaakt om mijn linklijst aan te passen.

Een deskundige jury buigt zich momenteel over de genomineerden en maakt (voor zover ik kon nagaan) op 11 maart de winnaars bekend in veertien categorieën. Het publiek heeft de beslissende stem in drie categorieën (Muscom Best Weblog Award, Best Geschreven Weblog en Beste Vormgeving).

peter Woensdag 08 Februari 2006 at 9:57 pm | | overig

drie reacties

Haaaaaaaaa, die Araglin! Hier ook nog maar even een berichtje!
Ik heb je nog een mailtje gestuurd en ik zal een kleine hint
geven: 12”/80’s ;-)

Laat even horen hoever je bent! (h)

Baby Grandpa, (E-mail ) (URL) - 09-02-’06 22:06

en weer een stem :)

RRRobert, - 11-02-’06 00:35

Ik verbaasde me er ook al over. Voor je het weet krijgen we lifetime music award bloggies :D
Retecool’s Luister was vorig jaar natuurlijk ook al dood. En dit jaar wint vast die lelijke Van Velthuyzen.

Storm, (E-mail ) (URL) - 15-02-’06 08:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.