T'Pau

Ik was eigenlijk op zoek naar 'Substance' van Joy Division, maar aangezien er geen systeem zit in mijn cd-verzameling, had ik na vijf minuten zoeken opeens 'Rage' (1988), het tweede album van T'Pau, in handen. Ik had de cd jaren geleden eens aangeschaft (samen met het debuut 'Bridge of Spies' uit 1987) en ik was helemaal vergeten hoe goed de groep rond de roodharige Carol Decker was. T'Pau is de muziekgeschiedenis ingegaan dankzij de power ballad 'China in your hand', en het iets minder bekende 'Heart and soul'. 'Rage' heeft in ieder geval de tand des tijds goed doorstaan; hoewel het soms allemaal wel erg overgeproduceerd is. Carol Decker besloot na drie albums een solocarrière op te starten, maar zo te zien op haar website teert ze nog voornamelijk op haar roem uit de jaren tachtig...

En een aardig trivia-feitje: de naam van de groep is ontleend aan een personage uit Star Trek.

peter Zaterdag 30 Oktober 2004 at 8:12 pm | | flashback

twee reacties

Ik heb jaren geleden het debuut Bridge of Spies eens gekocht. Leuke plaat, nog steeds zeer genietbaar anno 2005. Behalve China in your hand en Heart and soul, noem ik Valentine en Thank you for goodbye als uitschieters. Verder heb ik mij nooit verdiept in deze band. Ik wist daarom niet eens dat er nog twee albums zijn geweest. Altijd gedacht dat het een eendagsvlieg was.

Edwin, (E-mail ) - 10-01-’05 00:45

Het viel mij ook alleszins mee; hoewel er wel een duidelijke 80’s-touch valt te horen, zijn de eerste twee album van T’Pau zeer zeker nog de moeite waard.

Araglin, - 10-01-’05 00:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.