Walk the Line Soundtrack

In 'Walk the Line' (over het leven van Johnny Cash, zie onder) zingen Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon zelf - en doen dat opmerkelijk goed. Het is dan ook geen verrassing dat de gelijknamige soundtrack niet bestaat uit een collectie Cash-songs, maar uit Cash-covers door Phoenix en Witherspoon. Producer T-Bone Burnett (die eerder naam maakte met de soundtracks voor 'O Brother, Where Art Thou?' en 'Cold Mountain') heeft gekozen voor een uitgeklede aanpak; de songs zijn sober gearrangeerd en blijven dicht bij het origineel. Wat wil je ook, als je de hulp inroept van onder andere Jack Clement, Peter Case en Norman Blake, die al in de jaren vijftig met Cash in de studio bivakkeerden.

Het verschil zit 'm in de kleine dingen: zo zijn in 'Ring of Fire' geen schetterende trompetjes te horen (let overigens op het prachtige outro van bijna een minuut) en is er af en toe een gitaarsolootje bij gesmokkeld. Jammer genoeg vallen de overige acteurs op het album, met name Tyler Hilton (Elvis Presley) en vooral Waylon Malloy Payne (Jerry Lee Lewis), uit de toon; het klinkt iets te modern en geforceerd en hun covers weten (in tegenstelling tot die van Phoenix en Witherspoon) niet te overtuigen.

De 'Walk the Line'-soundtrack is dus leuk voor wie al het nodige van Cash in de kast heeft staan en benieuwd is hoe de acteurs het ervan af brengen. Als je echter op zoek bent naar een geschikte kennismaking met de man in black, doe je er beter aan de eind vorig jaar verschenen compilatie 'The Legend of Johnny Cash' in huis te halen.

peter Woensdag 15 Februari 2006 at 12:58 am | | review

Eén reactie

Morgenavond eindelijk in de gelegenheid de film te bezoeken

RRRobert, - 15-02-’06 22:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.