Casanova

Fans van Heath Ledger worden momenteel op hun wenken bediend; de blonde acteur is zowel te bewonderen als stugge homoseksuele cowboy (in Brokeback Mountain) als de flamboyante vrouwenversierder Casanova in het gelijknamige kostuumdrama. Hoewel beide films totaal niet met elkaar te vergelijken zijn, hebben ze één ding gemeen: ik heb weinig behoefte om ze te gaan zien en luister liever naar de muziek...

Casanova speelt zich af in het midden van de achttiende eeuw en het is dan ook niet verbazingwekkend dat de soundtrack is volgestouwd met vrolijke Barok-deuntjes van bekende (Albinoni, Corelli, Vivaldi, H?ndel) en minder bekende (Rameau, Roman, Durante) namen, rimpelloos uitgevoerd door de Hollywood Studio Symphony. De Franse filmcomponist Alexandre Desplat heeft twee nummers bijgedragen en arrangeur Sonny Kompanek ééntje. Hun tracks klinken iets moderner en filmmuziekeriger, maar misstaan niet. De barokmuziek op 'Casanova' is luchtig en dartel en glijdt als een wulps kirrend bosnimfje je oren binnen.

Grootste probleem is echter dat 26 tracks in zo'n 40 minuten de revue passeren en dat is proppen geblazen. Het merendeel bestaat dan ook uit korte fragmenten (sommige van slechts een tiental seconden), die schreeuwen om meer. Alsof je een rockverzamelaar samenstelt en alleen de gitaarsolo's opneemt - leuk voor een handvol nummers, maar na verloop van tijd snak je naar ook maar iets van spanningsopbouw. De 'Casanova'-soundtrack is leuk voor wie op zoek is naar wat namen in het genre, meer ook niet.

peter Donderdag 16 Februari 2006 at 10:30 pm | | review

twee reacties

wie (17-30jr) helemaal weg is van de film ‘casanova’, en een keer wil komen dansen in die stijl, is van harte welkom bij ‘les precieuses ridicules’in Nijmegen! wij zijn vooral op zoek naar heren die ons willen helpen het herentekort op te lossen, maar dames zijn natuurlijk ook van harte welkom! let op: je hoeft pas na 6 maanden te beslissen of je lid wil worden of niet! het is dus lekker vrijblijvend om een keertje langs te komen.
Dus, tot ziens op maandagavond 19:30 uur bij danscentrum vermeulen (bijleveldsingel 44) in Nijmegen.

Leonie, (E-mail ) - 11-03-’06 14:09

kijk voor meer informatie op http://www.hofdansen.nl of bekijk de hyve: hofdansen.hyves.nl

Leonie, - 11-03-’06 14:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.