The Delhi Sweet

De Amsterdamse groep The Delhi Sweet stuurde me onlangs een mailtje: of ik misschien wat aandacht wilde besteden aan hun onlangs in eigen beheer uitgebrachte ep 'Painted Halls'. Nu ben ik ook de beroerdste niet en bovendien had de band de moeite genomen om speciaal voor 'de schrijvende pers' de vijf tracks van hun ep online te zetten. Jammer alleen dat er kennelijk iets is misgegaan, want alleen 'Blueberry Pie' is online te vinden. In hun bio valt te lezen dat The Delhi Sweet nu zo'n vier jaar bestaat en ''inmiddels een opvallend eigen stijl hebben ontwikkeld die het midden houdt tussen ruige rock en volle romantiek. De vijf ongeschoren jongelui in sexy bloesjes kunnen een stevig potje rocken maar gaan gevoelige nummers niet uit de weg.''

Klinkt goed. Ik schoof 'Blueberry Pie' in mijn muziekspeler en zette me schrap. Het nummer begint rustig met wat gitaarakkoorden en orgelklanken. Als na ruim een minuut Maarten van der Kamp begint te zingen, val ik, onder het roepen van een luid 'whaaaaaa', van mijn stoel. Van der Kamp zingt hoog, met overslaande stem, en kan dit eigenlijk niet aan. In de beste Coldplay-traditie wordt een jammerende zeehond geïmiteerd die door zijn moeder in de steek is gelaten. Op 4:35 barst een gitaarsolo los van Chris Kok, en krijgt het nummer een behoorlijke psychedelische Pink Floyd-injectie - dat weerhoudt Van der Kamp er echter niet van om vrolijk door te gaan met zijn gierende uithalen. Geef die jongen eens een zakdoek! Misschien klinkt de rest van de ep wel heel anders (denk het niet, om eerlijk te zijn), maar afgaande op dit nummer is The Delhi Sweet niet aan mij besteed.

Liefhebbers van Radiohead en Coldplay moeten 'Blueberry Pie' (rechtsklikken en Save target as...) maar eens een kans geven. Ik vrees overigens dat ik na deze entry geen post meer mag verwachten van The Delhi Sweet...

peter Zondag 19 Februari 2006 at 9:45 pm | | overig

vier reacties

Oei. Deze jongens nemen zichzelf wel een tikje te serieus, zo lijkt het.

Vincent, - 20-02-’06 14:08

Ai dat is stom, dat enkel Blueberry Pie on line te vinden is. Ik heb de webmaster al op zijn kop gegeven :-) Met goedkeuring stuur ik je graag nieuwe post zodat je w?l naar alle tracks kunt luisteren. Mocht je het nog steeds niks vinden, prima, kennelijk heb je dan niks met zeehonden.

Toine, (E-mail ) - 22-02-’06 02:08

De mp3’s zijn te vinden via de link in de e-mail die we je stuurden. Niet op de website zelf.
De gitaarsolo is overigens van mij :)
Jammer dat het niet je muziek is.

chris, (E-mail ) (URL) - 22-02-’06 12:54

oeps
zie nu het mailtje van toine
mea culpa

chris, - 22-02-’06 12:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.