Kelly Clarkson

De laatste tijd is mijn log enigszins aan het veranderen in een verzamelplaats voor rare muziek. Hoog tijd dus voor eens een 'normaal' album. En een van de meest niets-aan-de-hand cd's die ik in mijn stapel 'nog te beluisteren' kon vinden, was 'Breakaway' van Kelly Clarkson, winnares van de eerste 'American Idol: The Search for a Superstar' in 2002. Met haar tweede album sleepte Clarkson onlangs een Grammy Award in de wacht voor Beste Popalbum, dus dat belooft wat. Nu kende ik de zangeres natuurlijk wel; de springerige singles 'Since U Been Gone' en 'Behind These Hazel Eyes' komen vaak genoeg voorbij op TMF. In vergelijking met haar debuut 'Thankful' is 'Breakaway' wat scherper en meer gitaargeoriënteerd, een soort Avril Lavigne, maar dan met een minder chagrijnig imago. De 12 tracks steken goed in elkaar (halverwege elk nummer kun je al mee gaan zingen) en zijn rimpelloos en vakkundig geproduceerd.

Het enige probleem dat ik met het album heb, is dat ik na een paar keer luisteren voorlopig wel genoeg heb gehoord. Dat ligt niet zozeer aan Clarksons stem (want zingen kan ze), als wel aan het feit dat 'Breakaway' simpelweg pure popmuziek bevat, bedoeld voor een groot, mainstream publiek. Dat betekent dat verrassingen (een aardig arrangementje, songteksten die nu eens niet over liefdesverdriet gaan) uitblijven. Niet dat dat per se noodzakelijk is, maar toch. Kelly Clarkson levert met 'Breakaway' een luchtige en solide popplaat af, waar vrij weinig op af te dingen valt. Het album stamt overigens al uit eind 2004. Op haar website vind je een groot aantal videoclips en kun je (fragmenten van) enkele tracks beluisteren.

peter Vrijdag 24 Februari 2006 at 11:56 pm | | review

drie reacties

Morgen weer rare muziek?

yak, (E-mail ) (URL) - 25-02-’06 08:55

De vraag blijft natuurlijk ‘wat is raar?’;-) In ieder geval voorlopig geen Kelly Clarkson meer…

Araglin, - 25-02-’06 19:02

Oh, is dit een oproep voor verzoeknummers? Leest het anders als tips: Klatu, Grobschnitt, Xynn, Geisha Boys en Temple Girls, Logic, Per Ubu, Rheingold (de groep), Wir sind Helden, Eroc, Richard Wahnfried, My life in the bush of ghosts (Eno en Byrne), Ego on the Rocks, De Kilima Hawaians, Burt Bacharach, 1984 (Rick Wakeman) eh, eh, eh, (veegt schuim om mond weg en gaat op Plaats Reactie drukken).

yak, (E-mail ) (URL) - 25-02-’06 22:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.