Mägo de Oz

Hoewel het lijkt alsof ik de hele dag naar rare muziek luister, is dat natuurlijk niet (of althans, meestal niet) het geval. Het loont echter de moeite om mensen in die waan te laten, want dan komen ze af en toe aanzetten met muziek waar ik zelf nooit opgekomen was. Zo moest ik van collega Sandra beslist eens naar Mägo de Oz luisteren: ''metal met rare fluitjes en violen!'' Ze was op vakantie geweest naar Mexico en had daar kennisgemaakt met deze Spaanse band. Kom maar op, zei ik en schoof 'Gaia II, La voz dormida' in mijn cd-romspeler.

Mägo de Oz (geen idee wat het betekent) klinkt alsof hairmetalhelden als Autograph en Winger de jaren negentig hebben doorgebracht op een Spaans strand en vervolgens de studio zijn ingedoken. Toevallig waren net Dragonforce, Helloween en Finntroll in dezelfde studio bezig en besloten mee te doen. Dat betekent dus retestrakke powermetal (inclusief de onvermijdelijke aanstekerballad), gillende gitaarsolo's, meezingkoortjes en een enthousiaste zanger.

Opvallend is dat Mägo de Oz in het Spaans zingt en een violist af en toe voor wat traditionele (Baskische?) elementen zorgt. Vrijwel alle informatie die ik kon vinden was in het Spaans (mijn Spaans is nogal roestig), maar gezien het feit dat 'Gaia II, La voz dormida' vorig jaar in Spanje goed was voor een platina plaat, is de groep erg populair. Op hun officiële site zien de bandleden eruit alsof ze zojuist hebben meegedaan aan een weelderig kostuumdrama en tijdens concerten wordt een gigantisch piratenschip het podium opgesleept. 'Gaia II' klonk in ieder geval erg goed, en ik ga maar eens op zoek naar hun overige vijf cd's...

Luister ter kennismaking naar 'La posada de los muertos' (opgeduikeld via internet), een van de meest 'rustige' nummers op het album.

peter Donderdag 02 Maart 2006 at 11:50 pm | | interessant

vijf reacties

Zou het niet iets betekenen als ‘Magi?rs van Oz’?

Vriendin Eva, - 03-03-’06 08:31

Klinkt logisch, en het zou ook wel bij de muziek passen. Slim! Mijn Spaans is idd wat roestig…

Araglin, - 03-03-’06 09:43

Dat klopt inderdaad Eva :-)

Sandra, (E-mail ) - 03-03-’06 09:45

Zeg, wat is dat hier voor een samenscholing?

Lars, - 05-03-’06 23:53

Araglin ik zat op google te zoeken naar nieuwtjes van mijn favorite groep mago de oz te zoeken toen ik jouw berichtje zag.De groep komt uit de streek galicie uit het westen van spanje.De muziek word hier symphorock genoemd vanwege de violen en fluiten die ze gebruiken.De groep is al jaren ontzettend populair en de concerten die ze geven zijn in een poep en een zucht uitverkocht.In 2008 is het dubbelalbum el cuidad de los arboles uitgekomen.Het betekend de stad van de bomen en mago de oz betekent de tovernaar van oz wat ook een musical is waar micheal jackson en diana ross aan meegewerkt hebben.De kleding is inderdaad spectaculair te noemen net zoals hun concerten ik ben vorig jaar naar een concert geweest en die werd gehouden in een soort kerk waaruit het podium omhoog kwam.Ze zijn begonnen als protestgroep tegen de slechte arbeidsmogelijkheden in het westen van spanje.Ze zijn echt bekend geworden met het nummer costa de silencio (stille kust)toen een olietanker De PRESTIGE verging voor hun kust in een zware storm en de schaaldieren oogst van dat jaar naar de knoppen was.Met dat lied hebben ze de politiek ervan overtuigd dat de olietankers nu verder uit de kust moeten blijven.Ik hoop dat je nu wat meer over ze weet Gr JAN

jan, (E-mail ) (URL) - 08-02-’09 21:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.