Immortel

Na een tijdje gestoeid te hebben met de nodige video-codecs, heb ik zojuist eindelijk 'Immortel (Ad vitam)' gekeken, de debuutfilm van de Franse striptekenaar Enki Bilal. En het was de moeite waard; 'Immortel' is een prachtig gemaakte sciencefictionfilm, waarin computeranimatie (in de traditie van 'Final Fantasy') wordt vermengd met live action. De film speelt zich af in het New York van 2095 en het verhaal is nogal warrig, maar de sfeer die wordt opgeroepen is ronduit verbluffend. Vooral in het begin van de film zat ik meer te kijken naar alle rondvliegende ruimteschepen, rondlopende mutanten en prachtige gebouwen dan dat ik me concentreerde op het verhaal.

'Immortel' belooft erg veel, maar zakt zo tegen het einde wel een beetje als een kaartenhuis in elkaar. Maar toch, je moet maar het lef hebben om te debuteren met zo'n eigenwijze SF-film. 'Immortel' is losjes gebaseerd op enkele stripboeken van Bilal, en ik denk dat ik die maar eens ga opzoeken...

peter Donderdag 04 November 2004 at 11:46 pm | | film

Eén reactie

Eigenlijk… z’n 3e: http://www.imdb.com/name/nm0082094/

Sacha, - 11-11-’04 13:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.