YouTube

Ik wist dat YouTube een handige manier is om filmpjes te delen, zo'n beetje op dezelfde manier als Google Video doet. Wat ik echter niet wist, is dat men massaal aan het uploaden is geslagen en YouTube langzamerhand aan het veranderen is een lijvige videobibliotheek. Natuurlijk zit er een hoop rommel tussen; van pasgeboren babyvideo's en schokkerige filmpjes van ondefinieerbare zaken tot g?nante vakantieverslagen. Gelukkig blijft het daar niet bij, want YouTube is de ultieme schatkamer voor de muziekliefhebber. Wie zoekt op artiest of trefwoord, komt binnen luttele seconden terecht in een waar walhalla. Videoclips uit de jaren tachtig, zeldzame concertregistraties, langvergeten interviews - je kunt het zo gek niet bedenken of het is te bekijken.

Ik ben nu een uurtje aan het rondsnuffelen en val van de ene verbazing in de andere. Of het nu gaat om (enkele willekeurige namen die ik zojuist heb ingetikt) Pseudo Echo's 'Listening' uit 1983 (zeldzaam!), 'Big in Japan' van Alphaville, Gary Numans 'Cars' (opgenomen tijdens Saturday Night Live), Popol Vuh uit 1971, een wazige clip van Faust, of 'She's in Parties' van Bauhaus, YouTube brengt al je stoffige herinneringen tot leven. Alle genres zijn vertegenwoordigd en het laden verloopt razendsnel. Ik zet mijn vraagtekens bij de legaliteit van sommige video's, maar als je uiterst bijzondere clips als 'The Goat' en 'Deep the Eternal Forest' van Sopor Aeternus (liefhebbers vallen ongetwijfeld van hun stoel bij het aanschouwen van een bewegende Anna-Varney) kunt bekijken, hoor je mij niet klagen. En nee, ik heb geen aandelen in YouTube... (Met dank aan Hans en diens Funprox.)

peter Zaterdag 08 April 2006 at 11:55 pm | | flashback

twee reacties

Zit net al die clips te kijken van black metal bands. Hahaha, wat vermakelijk! :)

kratarknathrak, - 09-04-’06 12:47

De Sopor clips komen van de Like A Corpse Standing In Desperation box.
En die heb ik al sinds kerst :-)
helaas kan ik geen dvd rippen. Maar ik heb de clips van
1) The Goat
2) And Bringer Of Sadness
3) Deep the eternal forest (2 verschillende)
4) The Dog Burial
5) The Bells Have Stopped Ringing

Vlad, (E-mail ) - 10-04-’06 19:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.