Marie Serneholt & Carrie Underwood

Je zou bijna vergeten dat er ook nog 'normale' muziek wordt gemaakt. Of liever gezegd: ik zou dat bijna vergeten. Ik mag dan wel graag naar raar geneuzel, exotische synthesizers en brulkelen luisteren, het is wél muziek die met liefde is gemaakt. En die indruk kreeg ik niet bij het luisteren naar 'Enjoy the ride', het debuutalbum van Marie Serneholt. Ik kende haar nog van haar tijd in A*Teens (het jeugdige viertal dat een tijdje terug erg succesvol was met slechte ABBA-covers) en in haar thuisland Zweden timmert ze aan de weg met een net zo succesvolle solocarrière. Haar debuut lijkt in elkaar te zijn gezet door een gewiekste producer met eurotekens in zijn ogen. De tracks laten zich beluisteren als kauwgom, na een paar keer flink kauwen is de smaak verdwenen en alleen uit gewoonte blijf je nog even verder kauwen.

Serneholt mag zich weliswaar met 'Enjoy the ride' op een jeugdig publiek richten, het is allemaal zo aalglad, overgeproduceerd en zo minutieus ontdaan van ook maar het geringste sprankje originaliteit dat zelfs je hond het nog leuke muziek vindt. Goed nieuws dus voor wie verlangt naar de tijd dat Britney Spears nog onschuldige liedjes maakte en groepen als Alcazar en T-Spoon de hitparades bevolkten.

En alsof dit nog niet erg genoeg was, luisterde ik vervolgens naar 'Some hearts', het debuut van American Idol 2005-winnares Carrie Underwood. Ze werd binnengehaald als de eerste 'Idol' met een voorliefde voor country, en verovert nu Amerika met haar zoutloze countrypop. Niet alles is even slecht (het titelnummer is bijvoorbeeld best aardig), maar tjonge, het is allemaal zo slaapverwekkend voorspelbaar - alsof producers Mark Bright en Dann Huff een kleurplaat uit de kast hebben getrokken, waarna Underwood alles keurig binnen de lijntjes moest inkleuren. Als je Shania Twain of Faith Hill nog te heftig vindt, ben je bij Carrie Underwood aan het juiste adres.

peter Woensdag 26 April 2006 at 11:56 pm | | review

Eén reactie

Je hebt zo gelijk “Je zou bijna vergeten dat er ook nog ‘normale’ muziek wordt gemaakt”
Luister ook eens naar Rascal Flatts; meer info: http://www.rascalflatts.nl

MO

MO, (E-mail ) (URL) - 02-06-’06 17:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.