Aankopen

Zelfs na twintig keer slaagde vriendin Eva er nog in om enthousiast te klinken: ''Kijk, een stapeltje cd's!'', waarna ik me manmoedig door stapels rommel werkte in de hoop op een onverwacht juweeltje. Na de nodige Knuffelrock-compilaties, (verrassend veel) zelf gebrande cd's en ettelijke Muziek 10daags-albums begon ik afgelopen Koninginnedag lichtelijk te wanhopen, maar gelukkig had ik even op een gegeven moment wél beet en ging ik uiteindelijk naar huis met onder meer een aantal authentieke Indiase cd's (waaronder muziek van Vandana Bajpai en Anuradha Paudwal - ik had er ook nog nooit van gehoord), een cd'tje van NG-PRO, JammahTammah, de laatste van James Last ('They call me Hansi') en Jotie T'Hoofts 'Laatste gedichten', terwijl vriendin Eva in haar nopjes was met een The Gathering-compilatie (met b-kantjes en 'rarities').

Zo rond zes uur was het in Utrecht gedaan met de vrijmarkt en verschenen de eerste vuilniswagens ten tonele om de massaal overgebleven en achtergelaten rotzooi op te ruimen. Het is verbazingwekkend hoeveel rommel mensen klakkeloos laten liggen, variërend van oude kleding en serviesgoed tot complete stereo-torens en computers. Als je geluk hebt (en je er niet voor schaamt om tussen de meuk te schuimen), kom je soms de leukste dingen op het spoor. Ik ben in ieder geval blij met mijn jaargang Donald Duck (2003), horrorromans (Koontz, King en Dahl) en -verhalenbundels (met veelzeggende titels als 'Luguber leesvoer') en het bijzondere 'Geuzenliedboek 1940-1945', dat bijna van ouderdom uit elkaar valt - de natte plekken van de regen drogen vanzelf wel...

peter Zondag 30 April 2006 at 10:15 pm | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.