Haubold von Einsiedel

Ingezonden mededeling: De Utrechtse theatergroep Haubold von Einsiedel speelt in mei 2006 de absurdistische muziektheatervoorstelling Tot het Dramatisch Hoogtepunt. Dans, verteltheater en mime gaan in Tot het Dramatisch Hoogtepunt een spannende relatie met elkaar aan. De muziek neemt in de voorstelling een belangrijke plaats in: muziek en muzikanten vermengen zich met het spel en het verhaal.

Haubold von Einsiedel is een nukkige zonderling die in zijn eigen wereld leeft. Hij heeft eigenaardige interesses, zoals het knijpen van zijn dribbels: lieve, kleine wezentjes die in de kelder van zijn huis wonen. Hij geniet van de leuke geluiden die ze maken als hij ze knijpt. Dan ontmoet hij Hubertus Deemoed en zijn volgeling, die door de wereld trekken om iedereen de Waarheid over het leven van de dribbels te verkondigen. Hubertus herkent in Haubold de onderdrukker van de dribbels, zoals beschreven in zijn Grote Boek. Door een samenloop van omstandigheden gaan ze samen op pad. Onderweg komen ze de nodige indringers en lastpakken tegen, zoals Jaap de Roofvogel (een kip met een identiteitscrisis) en Niemand. Tot het Dramatisch Hoogtepunt zich openbaart..

Speeldata: 13 mei en 14 mei (ZIMIHC, Bouwstraat 55, Utrecht), 21 mei (PleinTheater, Sajetplein 39, Amsterdam) en 27 mei (Pitboel Teater, Montgomerystraat 26, Sittard). Zie de Haubold-site voor meer informatie.

peter Dinsdag 02 Mei 2006 at 8:44 pm | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.