Eurovisie Songfestival

Ook over slechte smaak valt niet te twisten en zo keek ik vanavond naar de voorronde van het 51ste Eurovisie Songfestival 2006. Geheel vrijwillig en zonder enige externe dwang. Het is toch verbazingwekkend hoe ze er elk jaar weer in slagen om mij zo'n vijftien jaar terug in de tijd te laten reizen – professor Barabas is er niets bij. De liedjes worden elke keer slechter, de meisjes daarentegen elk jaar knapper en de decolletés dieper – en dat compenseert weer. En als de zangeres in kwestie wat minder weet te imponeren met haar sex-appeal (zangeres Jennifer uit Andorra bijvoorbeeld, die eruit ziet als de geadopteerde dochter van Bette Midler), dan worden er gewoon een aantal bevallige dames in nietsverhullende lingerie om haar heen gedrapeerd.

Hoogtepunt van de avond werd gevormd door de Finse rockers van Lordi (ik schreef er al eerder over), die ervoor zorgden dat je het Songfestival nooit meer serieus kan nemen: vuurspuwende gitaren, een drakenvleugel die zich achter zanger Lordi ontvouwde en letterlijk een beest van een drummer. Ander lichtpuntje was Polen dat met een groenbehaarde sprookjesprins met schuursponsstem, een bemaskerde prinses en overdadig uitgedoste danseresjes het podium betrad. Van het nummer zelf is me weinig bijgebleven. De aan adhd lijdende boselfjes van Treble staken wat magertjes af na het Lordi-geweld en zijn dan ook (net zoals Kate Ryan uit België) niet door. Aanstaande zaterdag vindt de finale plaats en ik heb zo het vermoeden dat Roemenië het wel eens ver zou kunnen schoppen, hoewel je Lordi niet moet uitvlakken...

Wie op zijn gemakje (vrijwel) alle nummers van het Eurovosie Songfestival wil beluisteren, moet maar eens op de volgende linkjes klikken: deel 1, deel 2 en deel 3 – inclusief gratis pop-up.

peter Vrijdag 19 Mei 2006 at 12:54 am | | weird

twee reacties

Inclusief vijf popupvensters, bedoel je, die nog uitkomen op pages.ebay.nl en http://www.marktplaats.nl ook. Wat een kutsite dat StorageFriend.

Doe mij dan maar deze:
http://video.google.com/videoplay?docid=..

Zaadkwaliteit, maar even leuk :)

Stonehead, - 20-05-’06 14:09

Nou, je promowerk heeft de Finnen een overwinning opgeleverd!

Lars, - 21-05-’06 01:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.