Ongein

'Regen regen / Allerwegen', schreef Jan Hanlo ooit en tjonge, het lijkt wel alsof we beland zijn in het episch centrum van een West-Europese moesson. Uitstekend weer om de hele dag in je bed te liggen en af en toe eens de computer aan te zetten om leuke filmpjes en andere ongein te bekijken. Om je alvast een beetje op te warmen: een Russisch filmpje (QuickTime) over een man in een Tron-pak waarmee muziek is te maken (of zoiets), leden van percussiegroep Stomp gaan loos in een appartement (oftewel: Music for one appartment and six drummers) en de Whitney Music Box, een fascinerende mix van beeld en geluid gebaseerd op wiskundig onderlegde toonladders (de links rechtsboven zorgen voor een nieuw deuntje).

Verder nog: de groep HourCast weet hun standaard emo-rock naar een hoger niveau te tillen dankzij een prachtige, bijzonder wazige, videoclip (QuickTime, laden kan even duren), een ronduit verbluffende handleiding om oude lp's te kopiëren, een Spaantalige Idols-kandidaat geeft een Shakira-imitatie ten beste, William Shatner zingt (op zijn manier dan) 'Rocket Man' tijdens de uitreiking van de Sci-Fi Awards in 1978 (een zoekopdracht op 'William Shatner' levert overigens nog veel meer fascinerend materiaal op), Leonard Nimoy waagt zich eveneens aan een muziekvideo en Klaus Nomi doet raar in 'Falling in Love Again' (zulke clips maken ze tegenwoordig niet meer!). Meer YouTube-clips via deze gigantische lijst – ik kan 'm niet vaak genoeg de revue laten passeren.

Tot slot: speel nostalgische Commodore 64-spelletjes rechtstreeks in je browser en kruip in dit fraai vormgegeven flashspel in de huid van een aap en speel melodietjes op je bongo na (klinkt stom, maar het is verdomd grappig – voor vijf minuten).

peter Zaterdag 27 Mei 2006 at 11:51 pm | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.