Beijing Angelic Choir

In mijn achterhoofd heb ik altijd wel een lijstje paraat van intrigerende artiesten en nieuwe albums waar ik eens iets over zou moeten schrijven. Het blijft vaak bij mentale notities want in de praktijk komt er steevast wat anders voorbij zetten en raak ik afgeleid, in dit geval was het Beijing Angelic Choir de boosdoener. Een Chinees kinderkoor, vaak omschreven als de 'Wiener Sängerknaben van het Verre Oosten', dat is samengesteld uit diverse hoog aangeschreven jeugdkoren uit Peking. Veel achtergrondinformatie heb ik niet kunnen vinden, maar ik geloof dat het Beijing Angelic Choir begin jaren negentig is opgericht en inmiddels een twaalftal cd's heeft uitgebracht. Het kinderkoor is niet voor een gat te vangen en heeft Chinese slaapliedjes, traditionele Aziatische liederen, klassieke deuntjes en talloze evergreens op het repertoire staan.

Naar het schijnt is het Beijing Angelic Choir ontzettend populair in China en heel langzaam beginnen hun albums ook naar het westen door te sijpelen, hoewel ze dan vaak abusievelijk in het vakje 'wereldmuziek' geplaatst worden. Een van hun leukste cd's is 'Beautiful dreamers', dat een jaar of wat geleden verscheen. Op het album passeren een groot aantal min of meer bekende deuntjes de revue, zoals 'La paloma', 'Oh! Susanna', 'Heidenroslein' en 'Die Lorelei'. Dankzij de, bij vlagen wat 'cheesy', synthesizerbegeleiding is het net alsof je naar de Chinese editie van Sesamstraat zit te luisteren of naar de Aziatische versie van de Teletubbies. Ik moet eerlijk bekennen dat na verloop van tijd het hoge kindergezang wel wat op de zenuwen gaat werken. Het Chinees (afgewisseld met nauwelijks verstaanbaar Engels) heeft echter zo zijn charmes. 'Beautiful dreamers' is hier te downloaden (192 kbps, 63 MB).

peter Maandag 29 Mei 2006 at 10:09 pm | | interessant

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.