Sponstijd

Voordat ik dit stukje tik, is het wellicht handig eerst wat deuren open te zetten. O, wacht – ze staan al open. Goed. Wie op zoek is naar gratis (en legale) muziek, doet er goed aan regelmatig langs de sites van kleinere (online) labels als Comford Stand en artiesten zelf te surfen; vaak worden er talloze mp3'tjes en complete albums aangeboden. In de meeste gevallen gaat het weliswaar om wat minder bekende namen, maar dat maakt het er mijns inziens alleen maar leuker op.

Zo duikelde ik zojuist per ongeluk achter elkaar drie albums op. SynGate Records specialiseert zich in elektronische muziek en de sampler 'The Collective' is bedoeld als een eerste kennismaking - twintig tracks van onder andere EL-KA, E-motion en Frank Klare, die alle facetten van het genre bestrijken (variërend van de sequencers van de Berlijnse school tot rustieke downtempo ambient). Van een geheel andere orde is het album 'Quinta Essentia' van de Fransman TAT, dat zich zo'n beetje ophoudt in het grensgebied tussen gothic, ritual en neofolk. Apart is wel het minste wat je over dit gratis te downloaden album kunt zeggen.

Verder struikelde ik over de verzamelaar '30 Days' van het Canadese label The Pepper Mill. ''This album was created in thirty days by thirty different artists, in a sort of chain-collaboration where one finished at midnight and passed it on to the next to continue the set [...]'', zo valt op de site te lezen. De compilatie bevat tracks van onder andere Venetian Snares, Domotic en Polichinelle. Laatstgenoemde kende ik ook niet, maar het blijkt een project te zijn van Bloem de Ligny, die tegenwoordig door het leven gaat als Serafina Ouistiti, in Londen woont en samen met ene Bubu experimentele knip-en-plak liedjes maakt. Heb je zelf iets leuks opgesnord, drop een link in de comments!

peter Dinsdag 04 Juli 2006 at 12:49 am | | sponstijd

drie reacties

Strakke site! Ik kwam vooral eens langs omdat ik ooit een artikeltje had gelezen in het Volkskrant Magazine waarin deze weblog werd uitgelicht. Ik had deze uitgescheurd, vooral omdat mij opviel dat ie wordt geschreven door een naamgenoot. Daar moest ik toch zeker nog eens langs… De inhoud spreekt me zeker ook aan, want alhoewel ik een brede muzikale interesse heb, is ie toch nog niet zo breed als wat ik hier tegenkom. Ik zal de log dus in de gaten houden. Succes ermee!

Alexander le Fèbre (28), (E-mail ) - 05-07-’06 00:55

Dank voor de complimenten! Ben jij overigens misschien de Alexander die in Huizen op de lagere school heeft gezeten?

Araglin, - 05-07-’06 09:45

Nee, ik heb niet in Huizen op school gezeten, wel in Apeldoorn. Er is dus nog een Alexander le F?bre..

Alexander le Fèbre (28), (E-mail ) - 11-07-’06 11:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.