Links

Dat ik niet de enige ben die (voormalig) Nightwish-zangeres Tarja Turunen soms maar moeilijk kan verstaan, blijkt uit dit filmpje, waarin het nummer 'Wishmaster' is voorzien van ondertitels. Ik moest hard lachen. Ook erg grappig is deze voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Griekenland (oftewel: een oud Monty Python-filmpje). Iets minder hoog scorend op de humorschaal, maar goed genoeg voor een optrekken van de wenkbrauwen en een gestameld 'what the fuck': twee jonge Duitsers die in de huid kruipen van die irritante Crazy Frog.

En nu ik toch aan het linkdumpen ben, kunnen deze er ook nog wel bij: Dave Chappelle maakt MTV Cribs belachelijk ('I like to eat everything with diamonds because they make my dookie twinkle'), en maak kennis met Sarah Silverstone en haar politiek incorrecte liedjes: 'You're gonna die soon' (gezongen in een bejaardentehuis) en '(Jewish people driving) German cars'. Van een geheel andere orde: Beatboxmixer – kies drie 'human beatboxers', zorg ervoor dat eentje het ritme bepaalt en laat de anderen op de maat mee beatboxen. Erg knap gemaakt. Het magazine Stylus heeft een lijst gemaakt met de mooiste 100 videoclips aller tijden en ze allemaal netjes op een pagina gezet (gigantische lijst, laden kan even duren).

Verder: een animatiefilmpje over een gewelddadige ballon, filmfestival Con-Can heeft dertig korte filmpjes online gezet, een ehh bijzondere videoclip van Chris Cunningham voor 'Sheena is a parasite' van The Horrors, en een melig filmpje over twee vampiers die in de problemen komen als ze hun baan bij de bloedbank verliezen. En tot slot: een drie minuten durende compilatie van de meest ranzige scènes uit horrorfilms (NVVJM – niet veilig voor je maag) en een documentaire uit 1993 over de technoscene in Berlijn.

peter Zaterdag 29 Juli 2006 at 11:55 pm | | bio

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.