V - The Original Series

Het miezerde buiten, ik had eigenlijk wel wat beters te doen en daarom besloot ik de sciencefiction-miniserie 'V' (over een buitenaardse invasie) ruim twintig jaar na dato nog eens een keertje te kijken. ''Een meeslepend scenario, doorleefde vertolkingen en voor die tijd verbluffende speciale effecten en actiescènes'', zo beloofde de hoes. En natuurlijk is het behoorlijk gedateerd allemaal. Twee scènes vooral waren met terugwerkende kracht erg grappig (hoewel ze niet zo waren bedoeld door regisseur Kenneth Johnson): als de buitenaardse wezens landen, speelt er een knullig fanfare-orkest nogal vals en heel lang het Star Wars-thema, en als een jong meisje op een gegeven moment een knappe alien mee naar huis neemt, besluiten ze Space Invaders te spelen.

Naja, je had er bij moeten zijn.

In ieder geval: het lukte me hier doorheen te prikken, en dan is het halve werk al gedaan. En hoewel ik hun acteerprestaties nu niet direct doorleefd zou willen noemen, doen Marc Singer en Robert Englund erg hun best en ziet Jane Badler (als de kwaadaardige Diana) er nog steeds uit om op te eten. Een tv-serie en nóg een miniserie volgden, en die ga ik later deze week bekijken – laat het maar lekker regenen. Jammer is alleen dat componist Joe Harnell (1924-2005) heeft nagelaten om een pakkende begintune te schrijven; de soundtrack voor V klinkt helaas nogal gewoontjes en had eigenlijk voor elke spannende serie uit die tijd gebruikt kunnen worden, afgezien dan van de af en toe opduikende marsritmes. Dennis McCarthy (die later bekend zou worden van zijn Star Trek-deuntjes) brengt het er wat dat betreft iets beter van af; zijn score voor 'V - The Series' klinkt bombastischer.

Als je zin hebt om, net als ik, wat jeugdsentiment op te rakelen, luister dan naar de soundtrack van 'V – The Original Series' (1983) van Joe Harnell. Mocht er ook behoefte zijn aan de muziek van McCarthy, laat gerust een reactie achter!

peter Dinsdag 22 Augustus 2006 at 11:50 pm | | flashback

vier reacties

Dat vond ik vroeger altijd zo een enge serie, later eens teruggekeken en lag krom van het lachen om mijzelf dat ik dat eng vond.

Erica, - 24-08-’06 10:08

hola soy de argentina espero que consigas toda la musica de V otra vez yo la quiero descargar saludos desde aqui!!!!!!!!

leo de argentina, (E-mail ) - 01-12-’06 18:08

Try here: http://my.opera.com/xyzcosmonaut/blog/sh..

Araglin, - 02-12-’06 13:07

muchas gracias sos una persona muy buena y saludos!!!!!!!!!!sabes que buenos aires en V es una de las cidades invadidas y la primera que se rebela segun V

leo de argentina , (E-mail ) - 18-01-’07 13:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.