Paris Hilton

Het grote probleem van 'Paris', het debuut van Paris Hilton, is dat het het debuut van Paris Hilton is – met bijbehorende verwachtingen. De steenrijke Hilton-erfgename heeft een zorgvuldig gecultiveerd imago opgebouwd van blonde bimbo die niets liever doet dan feestjes aflopen, het geld van haar vader verbrassen en met haar hondje paraderen. En nu heeft ze dan haar eerste cd uitgebracht, waaruit blijkt dat je met veel geld een hoop voor elkaar krijgt, zeker als je je omringt met vakkundige producers en songwriters, in dit geval met name Kara DioGuardi, Scott Storch en Tom Whalley. Zij weten ook wel dat je met Paris niet moet proberen een intellectueel meesterwerk af te leveren; haar debuut is dan ook een luchtige, meer dan degelijke popplaat geworden, met een hippe retro-disco-feel.

Paris gebruikt haar losbollerige imago in haar voordeel en is niet te beroerd om even naar zichzelf te knipogen; zo zingt (naja, zingen is een groot woord, haar grondig door de computer bewerkte stem kirt, fluistert en kroelt) ze bijvoorbeeld over haar ruzie met Nicole Ritchie in 'Jealousy'. Storch komt met sterke melodieën op de proppen, die deskundig de aandacht van haar stem afleiden, en put daarbij rijkelijk uit het verleden – 'Kingston Town' van UB40 diende als inspiratiebron voor de single 'Stars Are Blind', een Grease-sample is te horen in 'I Want You' en 'Heartbeat' heeft wel wat weg van een opgepimpte versie van 'Time After Time'. Naturlijk, 'Paris' is een product, een marketingconcept bedoeld voor de massa - maar het is wel bijzonder slim gedaan en zo te horen had iedereen de grootste lol tijdens de opnamen.

En in vergelijking met de nietszeggende, clichématige albums van Britney Spears of Jessica Simpson doet Paris het helemaal zo slecht nog niet. Alleen de cover van Rod Stewarts 'Do Ya Think I'm Sexy' is jammer; die is namelijk tenenkrommend, met een ielig synthesizertje. Het is dat Rod nog leeft, anders had ie zich omgedraaid in zijn graf – nu bekijkt hij waarschijnlijk grijnzend zijn bankrekening. De videoclip van 'Stars Are Blind' vind je hier.

peter Dinsdag 05 September 2006 at 12:12 am | | review

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.