Charles Manson

Je zou het bijna vergeten, maar Charles Manson (1934) zit nog steeds in de gevangenis. Over deze geflipte hippie zijn boeken en artikelen volgeschreven (deze Wikipedia-pagina bijvoorbeeld), vol met de meest vreemde details. Minder bekend is dat Manson aanvankelijk probeerde door te breken als muzikant en eind jaren zestig contact zocht met een aantal beroemde musici, onder wie Neil Young, Dennis Wilson en producer Terry Melcher (de zoon van Doris Day). Young was zelfs zo onder de indruk dat hij een platencontract voor Manson regelde en in 1968 waren de opnames voor zijn eerste album in volle gang.

Manson begon zich echter steeds vreemder te gedragen; geïnspireerd door enkele Beatles-nummer (waaronder 'Helter Skelter') en het bijbelboek Openbaringen raakte hij ervan overtuigd dat er binnenkort een rassenoorlog zou uitbreken, inclusief een nucleaire aanval. Na zijn arrestatie wegens de Tate Murders (zie bovenstaande link) werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Manson groeide uit tot een cultfiguur. Platenlabels als Performance en White Devil brachten oude demo-opnamen en half afgemaakte albums van zijn hand uit, en niet omdat hij nu zo'n begenadigd zanger is. Ook in de gevangenis musiceert hij er vrolijk op los en eens in de zoveel tijd verschijnt er een nieuw cd'tje.

Mis je helemaal niets aan; Manson tokkelt op zijn gitaar, jammert over het onrecht dat hem is aangedaan en ontvouwt zijn vreemde theorieën. Zijn albums zijn onderling inwisselbaar en niet bijster boeiend. Maar ja, het is toch Charles Manson er zijn genoeg mensen die alleen dit feit interessant genoeg vinden. En ja, ik ben daar een van.

In 1994 verscheen 'Commemoration', met tracks uit de periode 1982-1985, bedoeld 'to commemorate sixty years of struggle against cowardice, stupidity and lies' – waarschijnlijk zingt hij dus over zijn eigen leven... Luister zelf (192 kbps, 68 MB).

peter Donderdag 07 September 2006 at 12:31 am | | weird

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.