Gimme dat ding

In de lijst van rare liedjes uit de jaren zeventig gooit 'Gimme dat ding' van Pipkins hoge ogen – net zoals 'They're coming to take me away ha haaaa' van Napoleon XIV overigens. Het behoorlijk nerveuze nummer bereikte de elfde plaats in de Nederlandse Top 40 van 1970, om vervolgens met succes de geschiedenisboeken in te gaan als muzikale eendagsvlieg. 'Gimme dat ding' werd geschreven door Albert Hammond en Mike Hazlewood, en opgenomen door producer Roger Greenaway (die voor de gelegenheid ook zong) en zanger Tony Burrows (onder meer bekend van Brotherhood of Man). Het nummer was aanvankelijk bedoeld als een geinige bijdrage voor de Engelse kinderserie 'Oliver and The Overlord'. Later werd 'Gimme dat ding' door Benny Hill gebruikt als achtergrondmuziek voor zijn melige sketches.

Aangezien iedereen het nummer vreselijk irritant vond en tegelijkertijd binnen de kortste keren uit volle borst zat mee te zingen, besloot platenmaatschappij EMI 'Gimme dat ding' op single uit te brengen. Om het succes verder uit te melken, werden Davey Sands en Len Marshall bij elkaar gezocht om het gezicht van Pipkins te vormen en live de boel op stelten te zetten. In 1972 verscheen het eerste en enige Pipkins-album, hoewel het geen echt volwaardige lp was – op kant A waren zes tracks van The Sweet te vinden, en op kant B zes Pipkins-liedjes, waaronder natuurlijk hun grote hit en melige covers van 'Yakety Yak' en 'My Baby Loves Loving'. In de jaren negentig werd 'Gimme dat ding' onder het stof vandaan gehaald en gebruikt in de hitserie 'Ally McBeal' – als advocaat John Cage (Peter MacNicol) weer een van zijn rare buien had, deed hij zijn 'Angry Dance' op de muziek van Pipkins.

En als je je geheugen pijnigt om te bedenken hoe het nu ook alweer klonk, hier een link naar het mp3'tje (wacht een tiental seconden, typ de code in en downloaden maar)!

peter Zondag 17 September 2006 at 11:55 pm | | weird

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.