Stéphanie

"Ze zijn mooi, beroemd en rijk, en stammen stuk voor stuk uit een van de oudste adellijke geslachten van Europa. Maar wie denkt dat dit genoeg is voor de leden van de Grimaldi-clan om gelukkig te zijn heeft het mis. In de 20ste eeuw werden de leden van het Monegaskische vorstenhuis door zoveel tegenslagen, drama's en onmogelijke liefdes getroffen dat men inmiddels praat over de vloek van de Grimaldi's. Of: hoe een eeuwenoud vorstenhuis veranderde in een hedendaagse soap-opera..." (Bron: Koning en Keizerrijken – ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden.)

Het enfant terrible van de Europese royalty is ongetwijfeld de nu 41-jarige prinses Stéphanie van Monaco. Na de tragische dood van haar moeder Grace Kelly kreeg de prinses door haar vader Rainier in feite de vrije hand en stortte ze zich vol overgave op haar grote hobby: mannen, en dan met name de verkeerde mannen. Haar vader had natuurlijk graag gezien dat ze met een goedgemanierd koningsjongetje thuiskwam, maar in plaats daarvan viel ze op gladde playboys, nachtclubeigenaren, Rob Lowe, John F. Kennedy jr., pooiers, haar lijfwacht, een monegaskische politieagent, een vrachtwagenchauffeur, een kok in een snackbar, haar butler en als klap op de vuurpijl een circusdirecteur en een acrobaat (niet tegelijk).

De aandacht van de op sensatie beluste media mag dan voornamelijk uitgaan naar haar turbulente liefdesleven, de prinses heeft nog een andere hobby: muziek. Ze heeft een handvol albums uitgebracht, gevuld met aardige Franstalige en Engelstalige pop, overgoten met ladingen jaren tachtig synths. Ze zingt op zo'n typische Vanessa Paradis-achtige manier, met een charmant Frans accent. Met name in Frankrijk en haar thuisland Monaco scoorde ze best aardig, hoewel er natuurlijk wel altijd bij werd gezegd dat het ging om muziek van een prinses. Luister, om eens kennis te maken, naar 'The Best of Stéphanie' (320 kbps, 154 MB – wachtwoord is RobertPOland). Met dank aan het prima muzieklog van Roberto Poland (jammer alleen dat ik geen Pools kan lezen...)

peter Dinsdag 26 September 2006 at 11:55 pm | | interessant

Eén reactie

Lekkere link die log van Roberto Poland, lekkere 80ties muziekjes, mmmm

Erica, - 27-09-’06 10:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.