Zwarte Poëzie

Een week of wat geleden kreeg ik een mailtje van Edwin van der Velde, frontman van de Utrechtse wave-formatie Zwarte Poëzie. Begin dit jaar schreef ik een stukje over hun eerste demo 'Andere fantasie', die best aardig was en vooral smaakte naar meer.

Edwin had dit stukje gelezen, was aangenaam getroffen en meldde dat er inmiddels een nieuwe demo online stond: 'Posturen' (te downloaden in een zipje of te beluisteren via MySpace). Zwarte Poëzie maakt maakt sobere wave zoals The Cure in hun begindagen, waarbij Edwin verrassend genoeg in het Nederlands zingt. De tweede demo bevat wederom drie tracks: 'Dans de vage blik', 'Matties' en 'Deutschland'. Het eerste nummer is old school wave, met jengelende gitaartjes, de basloopjes van Sanne Korf en de lichtelijk opgewonden stem van Edwin. 'Matties' is wat moderner, vooral dankzij de wat minder voorspelbare drumritmes. Hekkensluiter 'Deutschstrand' is een cover van 'Killing an Arab'. Jammer is alleen de nogal flauwe tekst over Duitsers, het strand en hun gewoonte kuilen te graven (''Hey wass soll das? Das strand ist besetzt!''). Het zal ongetwijfeld grappig zijn bedoeld, maar ik vond het vooral misplaatst.

En zo blijf ik voor de tweede keer achter met het gevoel dat Zwarte Poëzie veel meer in zich heeft dan dat het duo nu laat horen. Edwin van der Velde en Sanne Korf zijn overigens naarstig op zoek naar 'podia en andere krochten' op te kunnen treden. Een toetsenist en drummer zouden eveneens mooi meegenomen zijn.

Hoe Zwarte Poëzie live klinkt, is te beluisteren op 'Het Kamerconcert' (zipje van 49 MB), opgenomen in juli 2006 – vooral het lichtelijk naar A Flock of Seagulls neigende 'Grijs verleden' viel bij mij erg in de smaak. Kom maar op met die derde demo Edwin!

peter Woensdag 27 September 2006 at 11:58 pm | | review

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.