Der Untergang

'Der Untergang' van regisseur Oliver Hirschbiegel toont op indrukwekkende wijze de laatste dagen van het Derde Rijk - de waanzin, de zinloosheid en de gruwelijkheden. De Zwitserse acteur Bruno Ganz kruipt op een meesterlijke wijze in de huid van Hitler; de ene keer schuimbekkend van frustratie en woede, de andere keer aimabel en zorgzaam. Naarmate de film vordert verandert Hitler in een gedesillusioneerde oude man, kampend met waanidee?n. Het voortdurend aanwezige doffe gedonder van de Russische bombardementen vormt een schril contrast met de bijkans surrealistische en decadente taferelen die zich in de Berlijnse bunker afspelen - een onafwendbare tocht naar de ondergang, bezaaid met doden. De film wordt verteld vanuit Duits oogpunt en laat het aan de kijker over om een oordeel te vellen. Overigens zag ik in het begin van de film meerdere keren een microfoon boven in beeld bungelen.

Araglin Zondag 21 November 2004 at 7:25 pm | | film

twee reacties

Ja, die moet ik deze week echt nog gaan zien… Ik ben inmiddels erg benieuwd geworden. Trouwens, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Wat word je al oud zeg! ;)

Tessa, (E-mail ) (URL) - 22-11-’04 13:13

Oud? Oud?!! 100, da’s pas oud! ;-) Dank voor je felicitatie!

Araglin, - 22-11-’04 13:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.