The Gate Crashers

De hoes ziet er bijzonder vrolijk uit (zie het kleine plaatje naast deze entry): vier lachende dames in Victoriaanse zomerkleding, die in een bootje op een meer dobberen, voortgepeddeld door een grijnzend halfnaakt oud mannetje met een strohoed op. Als je beter kijkt zie je waarom ze zulke lol hebben: ze hebben allemaal een borst ontbloot! Dames, toch! Het spelevarende gezelschap maakt deel uit van The Gate Crashers, dat in de jaren zeventig talloze 'Come to our surprise party'-platen op de markt bracht, gevuld met vrolijke lalala-liedjes en schetterende trompetjes. Een beetje zoals de Swingle Singers, maar dan een stuk lolliger. Dergelijke albums waren bedoeld om tijdens een feestje op te zetten en iedereen voor een half uurtje op de dansvloer te krijgen, zonder nu gelijk overdreven hip te gaan doen met allerlei rare discofratsen.

Op de achterkant van 'Come to our surprise party IV' (uit 1974) staat enthousiast geschreven: ''The happiest party and dance record you have ever experienced'!' en dat klopt wel aardig, zo ontdekte ik tijdens het luisteren. De lp staat vol met lichtelijk cheesy meezingers als 'Lily the pink' en 'I'd like to teach the world to sing', die overkomen alsof je een Benny Hill-aflevering binnenwandelt. Het leukste zijn de instrumentale nummers, die soms verrassend funky klinken met een kek steigerend Hammond-orgeltje, een freestylende piano en een pompend baslijntje (check vooral 'Loch Lomond' en 'Houserocker Boogie'!). Over de Gate Crashers kon ik verder niet zo heel veel informatie vinden en ik heb het vermoeden dat hun lp's in net zulke grote hoeveelheden (en net zo goedkoop) als de albums van James Last op de diverse rommelmarkten te vinden zijn. Download 'Come to our surprise party IV' via Rapidshare – het gaat om een vinyl-rip van 192 kbps, inclusief sfeerverhogend gekraak (heeft wel wat, als je het mij vraagt).

peter Zaterdag 04 November 2006 at 12:59 am | | weird

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.