Aerobics met Ron Brandsteder

Niets is leuker dan een middagje uitgebreid en zonder haast in bakken met oude lp's spitten. Naja, eigenlijk kan ik wel een paar leukere dingen bedenken, maar het blijft aangenaam tijdverdrijf. Je moet alleen niet naar oude platen zoeken in kleine, gespecialiseerde winkeltjes. De eigenaar weet namelijk precies wat hij in zijn winkel heeft staan en is tevens op de hoogte van het feit dat er gekken rondlopen die 25 euro neertellen voor een Hongaarse persing van het Kraftwerk-album 'Man Maschine' – om maar wat te noemen. Geschikter zijn de kringloopwinkels, waar je voor een appel en een ei lp's op de kop kunt tikken. Hoewel je natuurlijk vooral heel veel Abba-, verzamel- en Neil Diamond-albums aantreft, stuit je af en toe op een juweeltje.

Zo kocht ik vandaag de lp 'Aerobic dansen met Ron Bransteder' uit 1982, dat je met een beetje goede wil kan beschouwen als het eerste solo-album van Brandsteder. De aerobics-rage was begin jaren tachtig op haar hoogtepunt en de boomlange presentator speelde hier met deze lp handig op in. Ondersteund door opzwepende discofunk begeleidt Ron Brandsteder je met zijn diepe, bronstige bariton door de oefeningen (uitgebreide instructies staan op de hoes): ''En we benutten de laatste maten om nog even lekker te joggen: jog jog jog jog. Knie omhoog! Op op op op! Fitness and fun – blijf lachen! Jumping jacks out in out in jump links jump rechts bounce kick naar rechts kick links en nu naar rechts in twee drie vier swing hips een twee swing hips out. Hop scotch. En nu gesprongen!'' en meer van die kreten. Het klinkt bijzonder lollig – een beetje alsof je een goedmoedige beer in een roze jurkje hijst en voor een microfoon zet.

Kant A bevat de gesproken instructies met de muziek op de achtergrond, terwijl kant B dezelfde (slecht gemixte) liedjes bevat (van onder andere Suzie Q, Ritchie Family, Future World Orchstra en Raw Silk). In dit zip-bestand (192 kbps, 68 MB, vinyl-rip) vind je het complete album in twee mp3'tjes – heb je in ieder geval wat te doen vandaag...

peter Zondag 12 November 2006 at 01:30 am | | weird

elf reacties

Ron Brandsteder is nu (helaas) niet meer zo fit als toen.

Rutger, - 21-11-’06 12:05

MEESTERLIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dit is echt zo een klassieker, en nu ook digitaal. Hou RTL Boulevard maar in de gaten haha!

dude, - 01-12-’06 01:51

GE WEL DIG!!!
Ik kwam hier terecht via Google, omdat ik naar deze LP op zoek was. Ik heb ‘m namelijk ooit ook gehad, maar kwijt geraakt in een verhuizing. Die plaat is echt TE grappig!!!!!

Jasper, (URL) - 26-04-’07 14:39

Ron ziet er echt sexy uit in zijn joggingbroek!

Truus, - 02-05-’07 14:10

Rol af, rol op, en niet vergeten te lachen want het is fun, rol af, rol op whahahaha, bedankt voor de mp3, superfoute elpee

johan, (URL) - 08-02-’09 12:12

Helemaal te gek !
Dank je wel…ik was er al naar op zoek

pim, (E-mail ) - 20-04-’10 13:32

Waanzinnig, dit maakt mn dag tot feestdag!

Mayon, - 14-05-’10 22:16

Eindelijk een RIP!
was al een tijdje opzoek…
Nu een nog vettere beat eronder, uitsmeren…
I Say: the perfect morningafterpardy!!
thnnx!

job, (E-mail ) - 02-09-’10 10:18

SUPER!!!!!!!!VETVETVETVETVETVET!!!!!!!!!

job, (E-mail ) - 02-09-’10 10:43

Oeh! Zou je die nog eens opnieuw willen posten? (die rips dus) Highly appreciated!!!

Bart, - 30-03-’13 10:07

Hoi Bart, check je mail! Groet!

Araglin, - 30-03-’13 14:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.