Links

Tijd voor wat al dan niet geinige linkjes om deze grauwe dag heelhuids door te komen. Je moet toch wat... Om te beginnen de trailer van de Nederlandse Gamedagen (gemaakt door Jelle van Dun), een sfeervolle animatie waarin synthesizermuziek tot leven word gewekt, songteksten van Bob Dylan veranderen in de zanger zelf, kleding gemaakt van oude cassettetape (voorbespeeld en wel!), een documentaire op GoolgeVideo over het beroemde spel Tetris en zijn schepper Alexey Pajitnov, cd's in de magnetron (best fraai), een old skool Amiga-demo uit 1992, de Time Fountain, een bijzonder apparaat waarmee de illusie kan worden gewekt dat de tijd stil kan worden gezet...

Verder nog: Shownieuws-presentatrice Nada van Nie in de remix (ik moest er heel hard om lachen), violist Gilles Apap slooft zich uit tijdens een Mozart-concert, collega-violist Robby Lakatos kan er echter ook wat van, een ingenieus apparaat dat de luchtdruk van geluidsgolven weergeeft in vlammen, wat doe je als je niet zo goed kunt drummen en pianospelen? dan ga je video-editten (briljant filmpje), een verhaal in 460 foto's over een man die wakker wordt in een verlaten mortuarium (gemaakt door de Nederlandse fotografie-studenten Mark Kuipers en Elwin Varkevisser), prachtige site over de toneelschrijver Hendrik Ibsen met veel filmpjes, een pittige test waarin je muzikaal gehoor wordt getest, de Reactable (een muziekinstrument met een soort virtuele interface): hoe het werkt en hoe het klinkt.

En tot slot: 'Smack my Enya' (Enya gemixt met The Prodigy), een verzameling oude computerreclames, een zeer grote collectie Russische nationalistische liederen, speeches en wat dies meer zij (leuk om te sampelen) en Rijn Buve en Roel Zaadnoordijk die in hun Muziek Mozaïek Podcasts kriskras en op lollige wijze door het muzikale landschap springen; bestaat al wat langer en vooral de Synthesizer-aflevering is best geinig (''dus Wendy Carlos maakte eigenlijk al ringtones nog voordat het mobieltje was uitgevonden?'').

peter Zondag 12 November 2006 at 4:23 pm | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.