The Blob

In 1958 regisseerde Irvin S. Yeaworth Jr. 'The Blob'. Een film over tja... een gigantische buitenaardse pudding die zonder pardon iedereen opeet die hem voor de voeten loopt. Dertig jaar later werd 'The Blob' nog eens dunnetjes overgedaan door Chuck Russel (hier de trailer), waarbij met name de special effects de show stalen. Afgezien van de scène waarin een man door een gootsteenputje wordt getrokken, kan ik me niet zo veel meer van de film voor de geest halen. En misschien is dat maar goed ook.

De muziek voor deze remake werd verzorgd door Michael Hoenig – en dat maakt de Blob-soundtrack interessant. In de jaren zeventig was Hoenig actief in de progressieve rockscene in Berlijn en maakte hij deel uit van onder andere Agitation Free. In 1975 werd hij kortstondig ingelijfd door Tangerine Dream (om te fungeren als vervanger van Peter Baumann). Hoenig sloeg vervolgens de handen ineen met Klaus Schulze en Manuel Göttsching van Ash Ra Tempel. Met laatstgenoemde nam hij het prachtige 'Early Water' op, een drie kwartier durende meditatieve trip. In 1978 verscheen zijn eerste solo-album 'Departure from the Northern Wasteland', dat was gevuld met hoogstaande sequencer-meesterwerkjes en een brug sloeg tussen de traditionele krautrock uit de jaren zeventig en de elektronische muziek van de jaren tachtig (de tweede generatie Berliner Schule).

Na dit album vertrok hij naar Los Angeles om het daar te gaan maken als filmcomponist. En dat is redelijk gelukt, hoewel hij er nog niet in is geslaagd écht door te breken. Hoenig is nog wel het meest bekend geworden door de muziek die hij verzorgde voor het succesvolle pc-spel 'Baldur's Gate'. Zijn tweede album 'Xcept One' zag in 1987 het licht.

De soundtrack voor 'The Blob' is eerlijk gezegd niet wereldschokkend, maar desalniettemin fijne, aanzwellende ''kijk uit, achter je!''-muziek, min of meer in hetzelfde straatje als de muziek van collega Christopher Franke (eveneens voormalig Tangerine Dream-lid). Download de soundtrack via Rapidshare (256 kbps, 68 MB).

peter Donderdag 07 December 2006 at 11:50 pm | | 80s

Eén reactie

superdik

arjan, - 08-12-’06 18:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.