Luie Hond

Een van de leukste Nederlandstalige bands van dit moment is Luie Hond. Hun eerste album 'Hier is... Luie Hond' (2004) was geinig (hoewel hier en daar wat puberaal), maar opvolger 'Met liefde' (2006) is bijzonder fijn en bijna niet mijn cd-speler uit te krijgen. Na tien jaar jaar ploeteren lijkt erop alsof Luie Hond dit jaar eindelijk is doorgebroken – en terecht. Afgelopen vrijdag zagen vriendin Eva en ondergetekende Luie Hond live aan het werk in het Utrechtse Ekko.

Ik hoopte op een feestje, en een feestje werd het! De Friese reggaeformatie had er zin in en dankzij de meegebrachte eigen geluidsman was het geluid super: vette bassen, lekker veel echo tijdens de dub-stukken, prima zang van Joris Mous, opzwepende drums en spacy effecten van de bijzonder enthousiaste Arjan Kiel (die ook zijn Hammond-orgel had meegenomen). Naast veel nummers van hun nieuwste album (waaronder vanzelfsprekend 'Poes in de Playboy') speelde Luie Hond enkele oudjes, waarbij werd afgewisseld tussen pure dub, uptempo ska en laid back reggae. Frontman Mous ontpopte zich tot een ware entertainer (''we hebben allemaal behoefte aan lekker ouderwetse Hollandse jaren dertig-liefde!') en sleurde onder meer diverse personen het podium op voor een heuse luchtgitaarwedstrijd.

Ik geloof alleen dat de groep normaal gesproken een ietwat ander publiek is gewend, want de grappen over vrouwen, macho's en het verzoek om mee te zingen ('lik, lik, lik' tijdens 'Nummertje') vielen behoorlijk dood. Maar gelukkig had Mous dat zelf ook wel door, geloof ik. We hebben ons in ieder geval uitstekend vermaakt – het bijna twee uur durende optreden was een in een oogwenk voorbij, en dat nog wel zonder een dikke joint... Luie Hond is nog de hele maand december druk aan het touren en onder andere te bewonderen in Haarlem (16 december) en Amsterdam (22 december, Melkweg). Zie hun website of MySpace-pagina voor het complete tourschema, videoclips, mp3'tjes en diverse ongein. Gaat dat zien!

peter Zaterdag 09 December 2006 at 10:55 pm | | concerten

Eén reactie

Ja, luie hond is, met name ook live, erg goed. Ik was er een paar weken geleden (http://mazl.blogspot.com/2006/11/live-hond.html) en je verslag is zeer herkenbaar :)

Mazl, (URL) - 11-12-’06 19:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.