Emanuelle e Gli Ultimi Cannibali

Een van de meest eigenaardige filmgenres is de kannibalenfilm, met name erg populair in de jaren zeventig. In de meeste gevallen ging het om films waarin een groep (Amerikaanse) wetenschappers zich in een of andere exotische jungle waagde, op zoek naar de 'laatst overgebleven kannibalenstam'.

Vanzelfsprekend kwamen ze een dergelijke stam op het spoor en bleek er van onderzoek weinig terecht te komen. De groep werd gevangen genomen, gemarteld en uiteindelijk op gruwelijke wijze vermoord, waarbij vaak de vrouwelijke hoofdpersoon erin slaagde te ontsnappen. De kijker wordt getrakteerd op de nodige ranzigheid: verminkingen, het eten van ingewanden, het afslachten van levende dieren en zogenaamd erotische scènes. Pulp-regisseurs als Ruggero Deodato, Joe d'Amato en Jess Franco leefden zich uit in een groot aantal waanzinnige films, met als 'hoogtepunt' Deodato’s 'Cannibal Holocaust' uit 1980.

Bizar is eveneens 'Emanuelle e Gli Ultimi Cannibali' (ook bekend als 'Emanuelle and the Last Cannibals', 'Trap Them and Kill Them' of 'Emanuelle's Amazon Adventure') van Joey Amato. Deze film uit 1977 maakt onderdeel uit van de softcore Black Emanuelle-serie (zie elders op mijn log voor meer info), met de donkere schone Lara Gemser in de hoofdrol, die zichzelf langzaam maar zeker in steeds slechtere films begon terug te zien. Het verhaal volgt het geijkte stramien en regelmatig zie je Gemser denken: ''O mijn god, waarom heb ik ooit toegezegd om in deze film te spelen...''

De muziek voor 'Emanuelle e Gli Ultimi Cannibali' werd verzorgd door Nico Fidenco, die meewerkte aan vrijwel alle Amato-films. De soundtrack bestaat uit onzinnige exotische muziek, met een hoop getrommel, een groovy disco-thema, dreigende synthesizeraccenten, en een typische jaren zeventig-sound. In dit zipje (160 kbps, 65 MB) vind je de score voor 'Emanuelle e Gli Ultimi Cannibali' (tracks 1 tot en met 13), gecombineerd met de prima muziek voor Marino Girolami's 'Zombie Holocaust' (ook bekend als 'Zombie 3', 'Island of the Last Zombies', 'Dr. Butcher M.D.', 'Medical Deviate' of 'Queen of the Cannibals') uit 1979 (tracks 14 tot en met 26).

peter Zondag 10 December 2006 at 12:04 pm | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.