Dutch Bloggies 2007

Jaarlijks reikt weblogmagazine about:blank zogeheten 'Dutch Bloggies' uit aan de beste Nederlandstalige weblogs. Voor editie 2007 zijn er elf categorieën in het leven geroepen (waaronder die van Beste weblog, Best geschreven weblog, en Beste politieke weblog). Medio maart worden de winnaars bekendgemaakt. Voordat het zover is, moeten er natuurlijk eerst de nodige weblogs worden aangedragen. De afgelopen drie edities was ik steevast van de partij in de categorie Beste Muziek Weblog en het zou natuurlijk geinig zijn als dat dit jaar eveneens het geval is.

Om te kunnen nomineren dien je je eerst te registeren, waarna je een mailtje met een wachtwoord toegestuurd krijgt. Log vervolgens in en je kunt per categorie drie weblogs nomineren – of slechts een paar. Het invullen van http://www.araglin.nl onder muzieklogs (of een ander muzieklog als je die van mij maar niets vindt) volstaat. Nomineren is mogelijk tot 21 januari, waarna een deskundige jury zich over de lijstjes zal buigen. Vorig jaar werd My Own Music Industry verkozen tot Beste Muziek Weblog. Grote winnaar was (terecht) Sargasso, gevolgd door onder andere Nieuwszicht, Maanisch, Retecool, Merel Roze en Verbal Jam. Het was een enigszins rommelige bijeenkomst, met zoekgeraakte juryrapporten, winnaars en juryleden die niet kwamen opdagen en een nogal saaie presentatie. Dit jaar heeft de organisatie beterschap beloofd en is men in zee gegaan met het professionele DutchBlend. Ik ben benieuwd!

Overigens hangt denk ik veel af van het desbetreffende jurylid. Vorig jaar nam Leon Verdonschot de genomineerde muzieklogs kritisch onder de loep en ik kan me zo voorstellen dat hij niet echt warm liep voor mijn stukjes over easy listening en krautrock en liever entry's las over alles wat 'hip & happening' is. Maar goed, laat ik eerst maar eens proberen om op de shortlist te komen... Allemaal registreren en nomineren dus!

peter Maandag 01 Januari 2007 at 11:56 pm | | overig

twee reacties

Oh deed Leon dat vorig jaar? De boef :)

Storm, (E-mail ) (URL) - 03-01-’07 10:22

Ik zal op je stemmen! :-)

Verbal Jam, (URL) - 07-01-’07 13:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.